«Свідомий громадянин: креативні індустрії як безпековий сектор»: в УГСП відбудеться лекція Євгена Забарила

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > «Свідомий громадянин: креативні індустрії як безпековий сектор»: в УГСП відбудеться лекція Євгена Забарила

Уже завтра, 21 березня, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі пройде лекція від засновника ГО «Культурна платформа Закарпаття» Євгена Забарила на тему «Свідомий громадянин: креативні індустрії як безпековий сектор». Початок об 11:00 в 114 аудиторії (Центр інноваційного навчання та трансферу технологій).

Лектор Євген Забарило – голова правління та співзасновник ГО «Культурна платформа Закарпаття» й експерт із комунікаційно-контентної безпеки поділиться кейсами щодо ролі креативних індустрій у розкритті мультиформатних потенціалів громади. Повідомляється, що під час зустрічі говоритимуть про емоційний інтелект як сервіс громадян у часи невизначеності, а також про те, чому поняття безпеки змінило свою суть і як саме це впливає на конкурентоспроможність української молоді.

«Культура та креативні індустрії можуть існувати не тільки в логіці економічного виробництва та споживання культурного продукту, але й служити потужними інструментами для стимулювання соціальної активності та згуртованості всередині спільноти. Багатовекторні потенціали громади можуть бути розкриті та розвинуті через використання різноманітних форм та методів культурної діяльності задля досягнення соціальних, економічних та безпекових цілей. Ключова ідея полягає в тому, що культура та креативні індустрії здатні залучати людей до активнішої участі в житті громади, а також забезпечувати соціальну стабільність та безпеку. Використання геопозиційних фіксацій, дослідження локальних контекстів і створення фізичних просторів для розвитку та взаємодії дозволяє організувати цей процес більш цілеспрямовано та продуктивно», – йдеться в анонсі події від організаторів.

Довідково. Креативні індустрії – це сфера економічної діяльності, де основним ресурсом, що приносить додану вартість, є креативність людини, але водночас і сектор української держави, про який нічого невідомо молоді.

Нагадаємо, у Переяславі відкрили оновлений Молодіжний центр «Зустріч»: ідея його новітнього переосмислення зародилася в УГСП.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту