УГСП відзначив військових та волонтерів з нагоди Дня українського добровольця: подробиці урочистого зібрання

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > УГСП відзначив військових та волонтерів з нагоди Дня українського добровольця: подробиці урочистого зібрання

З 2017 року в Україні 14 березня відзначають День українського добровольця – саме у цей день рівно 10 років тому перші 500 добровольців відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. У День українського добровольця в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, за участі влади міста, нагородили місцевих військових та волонтерів.

Спершу до присутніх у залі представників Добровольчого формування Переяславської територіальної громади №2 звернувся міський голова Вячеслав Саулко. Він пригадав вже історичні сторінки перших днів повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, коли над Переяславом нависала безпосередня безпекова загроза, а ворог був у 20 кілометрах від міста. Принагідно, згадав історію Добровольчого формування Переяславської громади №2, яке згуртувалося навколо університету, а його першими членами стали саме сковородинівці – викладачі, студенти, випускники закладу.

«Я пишаюся і дякую Вам! Я готовий надавати вам допомогу! Ви елітне формування яке, якщо не дай Боже ворог знову захоче повернутися сюди візьмете зброю до рук – ми віримо у вас, ми покладаємося на вас. Я дякую присутнім тут жінкам-захисницям, дякую медикам і волонтерам, університету в особі Віталія Коцура який підставив плече місту в перші дні війни», – зазначив міський голова та нагородив 10 представників ДФТГ №2 подяками.

Надалі слово тримав ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур.

«Коли ми отримали повномасштабну агресію, то ми не мали жодних сумнівів щодо того, де бути в цей час. Ми не могли покинути альма-матер на призволяще, та й усе починалося з університету фактично. Хочу вам всім подякувати. Багато з тих хлопців, які у перші дні війни прийшли до університету і стали до лав формування нині служать в Збройних Силах України, багато хто отримав поранення. Ви знаєте, що ми їм допомагаємо. Попередній командир ДФТГ №2 Олександр Дронь теж нині служить – хай його минають кулі і все буде добре. Хочеться подякувати й чинному командиру формування Олегу Ворошилоському, якого сьогодні офіційно було представлено міським головою. Покладаємо на нього великі надії. ДФТГ – це нерозривна сила, і багато сковородинівців є його членами. У нас є своє бачення, своя ідеологія. Ми маємо велике значення, насправді. Ціную кожного, завжди підтримаю», сказав Віталій Вікторович.

До слова, у ході своєї промови ректор поділився предметними планами і надіями на майбутнє – йдеться про старт курсів операторів дронів, інші можливості які формуватимуть опорний резерв українського війська та, на прикрість, ще тривалий час не втратять своєї актуальності.

Позаяк заклад не має відзнаки добровольця, то у цей день понад десяток волонтерів міста та університету, які й донині акумулюють значні ресурси для війська, були нагороджені відзнакою Вченої ради університету, медаллю «Волонтер України». Нею було удостоєно Андрія Радзієвського, Руслана Стародуба, Інну Марченко, Катерину Канівець, Наталію Тулінову, Бориса Хомчика, Владислава Зубковського, Софію Горобченко, Максима Левченка, Оксану Луцик та Марину Калашник.

Надалі нагороди добровольцям громади від Бориспільської районної ради передав депутат Юрій Бобровнік. У вітальній промові він зупинився на безпекових викликах, які долають виклики воєнного часу у Переяславі що відзначають силовики. Юрій Вікторович наголосив на тому, що багато переяславських добровольців пішли воювати у першу і другу хвилю мобілізацію, дехто отримав поранення, один військовий повернувся «на щиті». Усі хто пішов служити нині вдячні ДФТГ №2 за те, що вони організували навчання, знайшли інструкторів і дали ті знання, які стали в пригоді на передовій. Слід зазначити, що левова частка цієї підготовки відбувалася або за ініціативи, або на локаціях університету.

Насамкінець зібрання близько сотні нагород представники Добровольчого формування №2 Переяславської територіальної громади отримали з рук офіційно представленого командира Олега Ворошиловського. Його промова також була спрямована на проговорення планів на майбутнє добровольців Переяславщини, їхнього формування.

Добровольці, це рушійна сила, які в критичний для країни час демонструють, що таке Честь та Гідність. Пишаємося і дякуємо Вам за те, що ви справжні! Вічна пам’ять полеглим добровольцям! Героям Слава!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: СЕРГІЙ КОВАЛЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту