У п’ятницю в УГСП презентують книгу «Культ вовка у військових традиціях Давньої України» за участі автора – науковця та захисника Антона Бондаренка

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > У п’ятницю в УГСП презентують книгу «Культ вовка у військових традиціях Давньої України» за участі автора – науковця та захисника Антона Бондаренка

Уже цієї п’ятниці, 15 березня 2024 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться презентація наукової монографії «Культ вовка у військових традиціях Давньої України» науковця і захисника, учасника російсько-української війни Антона Бондаренка. Початок зустрічі об 11:40 у залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях».

Відомо, що Антон Бондаренко – науковець, кандидат історичних наук, учасник бойових дій на Сході України у 2014-2015 рр. З перших днів повномасштабної агресії російської федерації проти України виконував бойові завдання у Київській, Донецькій, Запорізькій областях.

У книзі, яку презентують в університеті, досліджується військовий тотемізм етнічних груп, які населяли землі сучасної України та стали складовою української нації. Розглядаються міфологічні, сакральні та практичні бойові звичаї Сарматів, Скіфії, Київської Русі, а також рудименти давніх традицій, що збереглися у лицарів Війська Запорізького, гайдамаків та повстанців.

«Ця наукова праця в історичному ключі розкриває генетичний потенціал українців – відчайдушних воїнів та мудрих полководців на противагу московським маніпуляціям про кріпаків-малоросів», – говорить автор додаючи, що у ході зустрічі буде презентовано ще художній твір автора – графічну повість «Змієборці».

Придбати обидві книги можна буде безпосередньо у автора.

Також нагадаємо про те, що у вівторок в УГСП відбудеться майстер-клас із гончарства.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту