«Гончарство як засіб збереження та відновлення ментального здоров’я»: у вівторок в УГСП відбудеться майстер-клас із гончарства

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > «Гончарство як засіб збереження та відновлення ментального здоров’я»: у вівторок в УГСП відбудеться майстер-клас із гончарства

У вівторок, 19 березня 2024 року, об 11:40 в укритті під корпусом №1 Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться захопливий майстер-клас «Гончарство як засіб збереження та відновлення ментального здоров’я», який проведе гончар-кераміст, майстер Творчої майстерні «Лавра», керівник Українського центру реабілітації гончарством Віктор Булгаков.

Як повідомляють організатори, головною метою заходу є профілактика емоційного та професійного вигорання засобами гончарства.

Чому саме гончарство? Робота з глиною сприяє позитивному заряду, спокою, розвитку координації рухів та хапального рефлексу. Глина активізує уяву, розвиває творчі здібності та сприяє соціалізації. Для дітей глина може виявитися корисною у подоланні страхів, а для дорослих – у знятті стресу.

Зазначимо, що при собі бажано мати фартух та зручний одяг для роботи.

Запрошуємо всіх охочих долучитися до цієї унікальної нагоди відкрити для себе світ глиняного мистецтва та знайти спосіб релаксу та покращення психічного стану.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту