Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2024 > Реєстрація на національний мультипредметний тест у 2024 році розпочнеться завтра – 14 березня: як стати учасником

Реєстрація на національний мультипредметний тест у 2024 році розпочнеться завтра – 14 березня о 9:00 і триватиме до 11 квітня.  Нагадуємо як стати учасником тестування.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, учасники повинні самостійно створити персональний кабінет на вебсайті УЦОЯО та ввести особисті дані, зокрема РНОКПП та реєстраційний номер облікової картки платника податків, а також виконати в ньому такі дії:

  • зазначити реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію «випускник поточного року» або «випускник минулих років», указати на потребу створення особливих (спеціальних) умов), вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет на вибір і населений пункт в Україні або за кордоном, де він / вона планує проходити НМТ, а також мову складання предметів сертифікаційної роботи;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру оцінювання якості освіти, натиснувши відповідну кнопку в сервісі.

Далі, на першому етапі реєстрації, зазначаючи дані документа, що посвідчує особу, зауважуйте, що паспортні документи громадян України, термін дії яких закінчився в період дії воєнного стану, залишаються чинними, тож можна зареєструватися за наявною ІD-карткою.

Також наголосимо, що тим потенційним учасникам / учасницям, які ще не мають / не отримали РНОКПП, варто подбати про його отримання. Адже це найперше, що потрібно буде зазначити під час створення персонального кабінету на сайті УЦОЯО. Тим вступникам / вступницям, у яких виникне сумнів щодо наявності в них документів, що підтверджують достовірність РНОКПП, слід додатково перевірити, чи немає відмітки про РНОКПП в їхньому паспорті громадянина України чи паспорті громадянина України для виїзду за кордон, свідоцтві про народження чи довідці про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи – платника податків і картці платника податків.

Після цього, на другому етапі реєстрації вступники вказують свою категорію: «випускник поточного року» або «випускник минулих років».

Ті, хто перебуває за кордоном, повинні уважно вказати своє місце навчання та, при необхідності, завантажити переклад документів. Важливо зауважити, що реєстрація в закордонних закладах освіти допускається лише для тих, хто отримає повну загальну середню освіту цього року за кордоном.

Під час реєстрації національного мультипредметного тесту (НМТ) важливим етапом є вибір навчального предмета для тестування та населеного пункту, де планується участь в НМТ, яке визначатиме розподіл учасників за тимчасовими екзаменаційними центрами. Також можна вибрати мову для завдань з математики, історії України, біології, географії, фізики чи хімії.

Важливо зазначити, що вступник / вступниця виконуватиме сертифікаційну роботу НМТ в один день на два етапи по 120 хвилин з перервою у 20 хвилин. Ця робота включатиме завдання з української мови, математики та історії України, а також вибіркові предмети: українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія чи географія.

Необхідно враховувати, що обов’язкові предмети вже автоматично зазначаються в сервісі реєстрації, тому вам потрібно вказати лише один з вибіркових предметів.

На третьому етапі реєстрації учасники повинні завантажити копії документів, враховуючи автоматичний вибір необхідних документів програмою.

Наголосимо, під час реєстрації на НМТ вам точно потрібно завантажити сканкопії та/або фотокопії:

  • паспортного документа або іншого документа, що посвідчує особу, на підставі якого здійснюється реєстрація для участі в НМТ;
  • документа, що підтверджує інформацію про освіту: довідки з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2024 році (для цьогорічних випускників), або свідоцтва про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);
  • документа, що підтверджує внесену інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП): картки платника податків або паспорта громадянина України, до якого внесено дані про РНОКПП.

За потреби вступник / вступниця має також додати копії:

  • свідоцтва про зміну імені, та/або свідоцтва про шлюб, та/або свідоцтва про розірвання шлюбу (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);
  • медичного висновку про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього оцінювання за формою первинної облікової документації № 086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання», затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 29 серпня 2016 року № 1027/900 (для осіб з особливими освітніми потребами);
  • нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою);
  • документа, що підтверджує причину невнесення інформації про РНОКПП (для осіб, які відмовилися від прийняття РНОКПП та мають відповідну відмітку в паспорті, або іноземців, не зареєстрованих в Україні як платники податків);
  • документа, що підтверджує причину, яка унеможливлює участь в основних сесіях НМТ.

Важливо зауважити, що у разі неподання відповідних копій документів чи неперегляду інформації в особистому кабінеті, вступникові / вступниці буде відмовлено в реєстрації. Після відправлення реєстраційних даних та документів на обробку, рекомендуємо періодично перевіряти інформацію в особистому кабінеті.

У випадку отримання повідомлення про необхідність внести корективи замість підтвердження успішної реєстрації, важливо негайно виправити недоліки. Інформація про недоліки буде вказана в повідомленні (наприклад, неправильна інформація, неподання вірних копій документів чи невідповідність їх вимогам, відсутність можливості створення особливих умов для тестування, вказаних у медичному висновку). Виправлення та повторна відправка для перевірки можлива до 15 квітня.

Рекомендуємо не відкладати реєстрацію, щоб мати час для виправлення недоліків чи внесення необхідних змін. До 15 квітня в особистому кабінеті можна вносити зміни стосовно навчального предмету для тестування, населеного пункту проживання та інформації про проходження тесту під час додаткових сесій.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту