«Україна з пелюшок»: ректор УГСП відвідав презентацію книги Володимира Воронова. Це новий погляд на ранній розвиток людського капіталу

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Україна з пелюшок»: ректор УГСП відвідав презентацію книги Володимира Воронова. Це новий погляд на ранній розвиток людського капіталу

Наприкінці минулого тижня ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур відвідав презентацію книги «Україна з пелюшок» народного депутата України, голови підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, автора та засновника інноваційної системи Mr. Leader «Освіта і піклування» Володимира Воронова. У книзі науковими дослідженнями підтверджені всі основи виховання дітей дошкільного віку.

Надруковані в книзі Володимира Воронова «Україна з пелюшок» лягли в основу запропонованих змін до реформи дошкільної освіти, які вже на стадії затвердження.

«Мав велику радість та честь відвідати презентацію видання, автор якого доводить – все, що відбувається з кожним з нас, обумовлене тим, якими були перші 1000 днів життя. І що якіснішими вони були, то успішнішою стає людина, а з нею успішними стають суспільство і країна. Адже найдорожчий капітал кожної держави – це людський капітал. Як слушно зазначив Володимир Воронов, ця книга ще й початок великого діалогу про те, якою має бути державна політика у сфері раннього розвитку, а також про формування нового світового стандарту раннього розвитку людського капіталу. Завдяки плідній співпраці з Володимиром Анатолієвичем Університет Григорія Сковороди в Переяславі вже започаткував кілька прогресивних проєктів у цьому напрямі», – зазначив ректор Віталій Коцур, коментуючи свою долученість до події.

Слід зазначити, що інноваційна програма раннього розвитку Mr. Leader буде втілюватися у Центрі освіти та піклування для дітей дошкільного віку, який буде відкрито на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Тут з дітьми будуть займатися кваліфіковані педагоги з раннього розвитку дитини. Поза тим, це чудова нагода для проходження практики студентами університету які здобувають профільну освіту у цьому напрямі.

Активно знайомляться з методиками, запропонованими інноваційною навчальною програмою, яку популяризує Mr. Leader, й викладачки кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти соціально-психологічного факультету Університету Григорій Сковороди в Переяславі Інна Мисан та Юлія Кролівець.

«Хочу поділитися враженнями від тренінгу Proexpert, який відбувся у Києві в лютому. Навчання були пізнавальним та корисним, оскільки нас знайомили з новою освітньою стратегією Програми освіти дітей раннього та дошкільного віку «Освіта і піклування». На вихователів нового покоління покладено важливу місію виховання та навчання дітей дошкільного віку – майбутнього інтелектуального і духовного потенціалу нашої країни. Це було надзвичайно цікаво, доступно, пізнавально та креативно. Під час навчання ми опанували практичні навички користування онлайн-платформою «Mr.Leader Day» та допоміжними продуктами Mr. Leader», – ділиться враженнями від навчання доцентка кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти УГСП Інна Мисан.

«У процесі проходження Mr. Leader Proexpert тренінгу було розглянуто особливості освітньої програми: «Освіта та Піклування / Education & Care», зокрема, емоційно-ціннісне ставлення й когнітивний та діяльнісний компоненти. Також детально ознайомились з онлайн платформою навчання дітей раннього та дошкільного віку на прикладі річного тематичного плану та плану на день.  Хочеться висловити окрему вдячність команді тренерів Mr. Leader Proexpert, які підготували багато цікавих практичних завдань, матеріалів та розробку проєкту «Наша Україна». Такий підхід до тренінгу дозволив проявити творчість всім учасникам зустрічі, а також засвоїти всю необхідну інформацію в цікавій та доступній формі», – зазначає старша викладачка кафедри Юлія Кролівець, яка спільно з колегою проходила тренінг й задіяна до процесу створення на базі УГСП дитячого центру.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі вдячний Володимирові Воронову та інноваційній системі Mr. Leader «Освіта і піклування» за можливість бути в процесі виховання молодшого покоління, сподіваємося на подальшу співпрацю на благо майбутнього покоління українців.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту