Початок тижня збагатив УГСП ще одним доктором філософії PhD: вітання із захистом Богдану Бандуру

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Початок тижня збагатив УГСП ще одним доктором філософії PhD: вітання із захистом Богдану Бандуру

19 лютого 2024 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського спеціалізованою разовою Вченою радою за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки (01 Освіта / Педагогіка) було прийнято до захисту дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії Бандура Богдана Олександровича на тему «Формування готовності до інноваційної діяльності майбутніх викладачів закладів вищої освіти засобами імітаційних технологій навчання».

Науковими керівниками роботи виступили доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри освітології та педагогічної інноватики Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ольга Шапран й кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Вячеслав Різник.

Повідомляється, що у дисертації представлено сучасне бачення проблеми формування готовності до інноваційної діяльності майбутніх викладачів засобами імітаційних технологій навчання із урахуванням тенденцій вищої школи (цілісного проєктування, відкритості і безперервності освіти, стратегічного інвестування, інноваційності освітнього середовища, випереджаючого розвитку), що потребує якісних змін у професійній підготовці студентів у закладах вищої освіти.

Як йдеться у анотації до роботи, практичне значення отриманих результатів полягає в апробації структурно-функціональної моделі й педагогічних умов формування готовності до інноваційної діяльності майбутніх викладачів закладів вищої освіти засобами імітаційних технологій навчання; реалізації розвивальної програми формування досліджуваного феномена; розробці авторської методики експертизи і оцінки інноваційних вмінь використання майбутніми викладачами імітаційних технологій та методичних рекомендацій організації імітаційного навчання у ЗВО.

Наукова спільнота високо оцінила актуальність дисертаційної роботи та її важливе теоретичне і практичне значення в умовах розвитку сучасної системи освіти в Україні.

Шановний Богдане Олександровичу!

Захищена вами дисертація – це вагомий крок у розвитку наукової спільноти нашої альма-матер, значний внесок у вивчення психологічних аспектів розвитку особистості та формування майбутніх фахівців у сфері психології.

Від щирого серця вітаємо вас та ваших керівників з успішним захистом та бажаємо вам подальших наукових досягнень та професійних звершень. Ваша праця служить великим прикладом для молодих дослідників, які лише готують свої наукові розвідки та планують свій захист.

Нехай ваші подальші наукові дослідження принесуть нові знання та сприятимуть покращенню практики у галузі психології.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: СЕРГІЙ КОВАЛЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту