УГСП відвідали здобувачі-психологи, ветерани російсько-української війни: інтегрують побратимів у сковородинівський простір

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > УГСП відвідали здобувачі-психологи, ветерани російсько-української війни: інтегрують побратимів у сковородинівський простір

Учора, 8 лютого 2024 року, Університет Григорія Сковороди в Переяславі приймав дорогих гостей – ветеранів-студентів кафедри психології соціально-психологічного факультету та кафедри практичної психології факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди згуртованих військовим психологом, аспірантом університету Владиславом Гораніним та їх побратимів, які лише обирають освітню траєкторію та можливості для свого ветеранського розвитку.

У ході візиту хлопці знайомилися з оновленою інклюзивною інфраструктурою університету, спілкувалися зі здобувачами та співробітниками, переймали досвід можливостей. Розповідаємо, як це було.

Як зазначив ректор університету Віталій Коцур, робити університет усе більш інклюзивним, сприяти поступу Центру ветеранського розвитку є не лише вимогою часу, а й актом поваги до захисників-сковородинівців. Віталій Вікторович розповів, що після того, як здобувачами університету стали Яна Зінкевич та Олег Іваненко ще більше, як керівник закладу, перейнявся цим питанням. У своїх соцмережах додав, що у діяльності центру ветеранського розвитку Університет Григорія Сковороди в Переяславі особливу увагу приділяє освітньому процесу, вдосконаленню та створенню нових освітніх програм, які б сприяли підтримці та розвитку ветеранів у нашому регіоні. Нині мова йде про те, аби Центр очолили ветерани російсько-української війни, що знаходитимуть «на одній хвилі» зі своїми підопічними. Таку думку у ході зустрічі підтвердив і Владислав Горанін зазначивши, що держава повинна мати посередників і заклади, що сприятимуть адаптації ветеранів війни до життя. Наразі таких фахівців, зокрема військових психологів, відверто бракує, а ініціатива щодо них має йти «з місць».

«Сьогодні разом із нашими студентами ветеранами обговорили подальше удосконалення освітніх програм у рамках діяльності центру, зокрема ретельно обговорили питання психологічної підтримки, соціалізації, безбар’єрності та можливості навчання з подальшим працевлаштуванням», – додав щодо зустрічі ректор у своєму Facebook.

Також учасником зустрічі став депутат Київської обласної ради Віктор Шеремета. У особі хлопців він подякував Збройним Силам України та поділився думками щодо допомоги і підтримки захисникам. Нині Віктор Васильович переймається за те, аби держава мала програму розвитку сільських господарств, де б захисники могли реалізувати себе та піклуватися про тварин. Принагідно він розповів про попередні напрацювання з цього приводу.

Мала що сказати й начальниця Переяславського управління Бориспільської філії КОЦЗ Любов Красова – вона розповідала про те, як нині держава та очолювана нею структура підтримує захисників, зокрема надає ваучери на навчання; гранти на розвиток особистої справи; допомогу по безробіттю й інші послуги, користування якими  надає Служба зайнятості.

Також своїми думками з, означеної тематики поділився майор Збройних Сил України, учасник бойових дій Владислав Горобець. Він розповів про свій бойовий шлях, систему мотивації та перспективи інституту військової психології в Україні.

У другій частині зустрічі захисники відверто відповідали на питання присутніх, давали коментарі пресслужбі університету, неформально спілкувалися з викладачами. Незабаром пресслужба університету опублікує ролик з відгуками захисників.

Щира подяка хлопцям, які не лише навчаються, а й всіляко долучаються до вдосконалення нашого університету. Завжди раді вітати вас у стінах альма-матер – сподіваємося, з кожним новим днем він все більше ставатиме територією вашого успіху.

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: СЕРГІЙ КОВАЛЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту