У суботу своїм виступом в УГСП переяславців «запалив» впізнаваний український альт-поп гурт «Енджі Крейда»: фоторепортаж з благодійного концерту на підтримку Збройних Сил України

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > У суботу своїм виступом в УГСП переяславців «запалив» впізнаваний український альт-поп гурт «Енджі Крейда»: фоторепортаж з благодійного концерту на підтримку Збройних Сил України

У суботу, 3 лютого 2024 року, в рамках проєкту «Відкритий університет», що вже сьомий рік реалізується в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі Відділом інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю і Науковим товариством університету, в актовому залі альма-матер відбувся благодійний концерт популярного українського альт-поп гурту «Енджі Крейда», який у цей вечір приїхав до міста з Рівного аби потішити своїх прихильників та зібрати кошти для захисників. Розповідаємо, як це було.

На початку концерту, який розпочався чверть на сьому вечора, присутні подякували захисникам за можливість проведення у Переяславі таких концертів, мирні дні та ночі. Після цього на сцену вийшли представниці вокальної студії «Мелодія», студентки та випускниці університету Єлизавета Степаненко, Анна Петрик й Єлизавета Хандошко – вони виконали як авторські пісні, так і переспіви які зарядили публіку на музичний лад та задали гідний початок благодійного музичного вечора.

Після цього, під бурхливі овації понад двох сотень слухачів, на сцену вийшла сама Енджі Крейда. Виступ розпочала зі своєї найвідомішої, наразі, пісні «Враже», яка є справжнім музичним символом повномасштабної фази російсько-української війни й увійшла до списку 12-ти найкращих композицій 2022-го року за версією національної музичної премії YUNA у єдиній категорії «Пісні незламної України». Надалі, протягом півтори години, глядачі  мали нагоду насолодитися відомими авторськими піснями та переспівами виконавиці. У програмі прозвучали її відомі композиції «Один з нас», «Сама», «Наруто», «НЛО», «Пройде зима», «Перевзуті», «Брате» та інші. Уже з перших хвилин під сценою почали танцювати діти, яким дуже резонує творчість співачки. Увесь зал підспівував всенародно улюбленій «Червоній Руті», яку фронтвуменка колективу виконала виключно у супроводі свого акордеону.

Під час виконання пісні «Холодно» зал встав аби вшанувати пам’ять усіх загиблих у горнилі російсько-української війни захисників, запалив ліхтарики вдячності. Ще одним актом вдячності стали донати, які вартістю виручених квитків люди вкидали на вході до спеціальної скриньки. Усі виручені, включно з продажем мерчу, кошти виконавці традиційно перерахують до благодійного фонду «Бонум». Наразі він займається закупівлею протигазів зразка НАТО для захисників на напрямках, де ворог використовує токсичні речовини.

Після виступу виконавиця провела у Переяславі ще годину спілкуючись зі своїми прихильниками в холі біля концертного залу – фотографувалася, роздавала автографи на листівках, обіймалася з фанатами та слухала їхні переспіви та переглядала відео, де діти інтерпретують її пісні.

Звісно ж не обійшлося без традиційного автографу в офісі Наукового товариства університету, світлин з командою організаторів концерту, запису відео з враженнями від відвідин УГСП. Його ви побачите зовсім незабаром, разом з відезаписом виступу на YouTube-каналі нашого університету.

Прощаючись, Енджі Крейда пообіцяла незабаром повернутися до Переяслава, аби її виступ мали нагоду відвідати й охочі студенти, які нині завершуються свої канікули та вже за тиждень повернуться на навчання. Віримо, що цій зустрічі бути та дякуємо усім переяславцям, які розділили цей вечір з нами.

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту