Серед нагороджених у ході урочистостей з нагоди Дня Соборності України у Переяславі – три працівниці університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Серед нагороджених у ході урочистостей з нагоди Дня Соборності України у Переяславі – три працівниці університету

Сьогодні, 22 січня 2024 року, у залі засідань Переяславської міської ради відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності України. Говорили про цю важливу сторінку історії, нагороджували містян – зокрема трьох працівниць нашого університету.

Як розповідає видання Proslav, про історію цієї основоположної для українського державотворення події розповіла ведуча заходу Влада Черненко:

22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві урочисто зачитали Універсал Директорії. У ньому були, з-поміж інших, такі слова: «Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаними дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу Українську на благо і щастя всього її трудового люду». Цей текст актуальний і сьогодні. Ми знов обʼєднуємо свої зусилля для щастя і свободи нашої країни в її територіальних межах. Одного дня святкуватимемо злуку з нашими поверненими містами, містечками й селами, нашими людьми в деокупованих Бердянську й Маріуполі, Енергодарі й Севастополі, Донецьку й Луганську, Соледарі й Бахмуті.

Після цього усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв, які загинули у боротьбі за незалежність і свободу України. Промову з нагоди вагомої дати в історичному календарі нашої нації виголосив очільник Переяславської громади Вячеслав Саулко. Після цього перейшли до церемонії нагородження.

За сумлінну працю, добросовісне виконання професійних обов’язків, ініціативність у роботі та з нагоди свята Саулко відзначив працівників Університету Григорія Сковороди в Переяславі:

  • Березанську Ірину Михайлівну – кандидатку історичних наук, доцента кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій;
  • Ляльку Тетяну Сергіївну – фахівчиню І категорії відділу міжнародних зв’язків університету;
  • Самсоненко Наталію Григорівну – бібліотекарку І категорії.

У продовження урочистостей, святкового настрою присутнім додали патріотичні пісні від місцевих артисток, випускниць альма-матер – Єлизавети Хандошко та Ганни Ляч.

Шановні колеги!

Вітаємо вас із заслуженими високими нагородами та визнанням. Ваші досягнення є важливим внеском у розвиток нашого університету та служать прикладом для інших.

З нагоди Дня Соборності України бажаємо вам та всім сковородинівцям відчуття гордості за свою працю, наснаги у подальших звершеннях та великих успіхів у всіх справах. Сподіваємося, що ваша енергія та талант продовжать освітлювати шлях до нових вершин. Нехай цей величний момент принесе вам радість та незабутні враження, дорогі нагороджені.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту