Марія Пангелова завітала з візитом до Вищої школи імені Фернандо де Лос Ріос в іспанській Малазі: підписано договір про співпрацю з УГСП

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Марія Пангелова завітала з візитом до Вищої школи імені Фернандо де Лос Ріос в іспанській Малазі: підписано договір про співпрацю з УГСП

У п’ятницю, 12 січня 2023 року, заступник завідувача кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання з наукової роботи та міжнародної діяльності, кандидат філологічних наук, доцент факультету української та іноземної філології Марія Пангелова завітала з візитом до Вищої школи імені Фернандо де Лос Ріос в Малазі (Іспанія), зустрілася з тамтешніми студентами та викладачами й розповіла їм про поступ УГСП в умовах повномасштабної фази російсько-української війни. Принагідно, між закладами було підписано угоду про співпрацю.

Як розповідає пресслужбі університету Марія Борисівна, вона зустрілася зі студентами 3 курсу відділення лінгвістики Вищої школи імені Фернандо де Лос Ріос в Малазі (Іспанія) та, серед іншого, розповіла їм про роботу нашого закладу та українську освіту в умовах повномасштабного вторгнення, мережу укриттів та волонтерський корпус закладу. Говорила про студентів та випускників, які беруть участь та загинули в ході бойових дій. Зазначає, іспанських здобувачів цікавив аспект психологічного сприйняття цивільними повномасштабного вторгнення росіян.

Принагідно, від імені УГСП, Марія Пангелова поспілкувалася з очільником Вищої школи імені Фернандо де Лос Ріос Мануелем Мартіном Монез. За підсумками розмови було підписано угоду про співпрацю між двома закладами. Вона передбачає об’єднання спільних зусиль, використання ресурсів та взаємної підтримки у галузях освіти, науки та культури, а також в інших сферах, що становлять спільний інтерес і вигоду для встановлення та розвитку співпраці між закладами.

«Серед іншого, йдеться про співпрацю в галузях волонтерства, культури і мистецтва, науки і освіти, офлайн та віртуальної мобільності для студентів та викладачів нашого закладу. Мова про об’єднання спільних зусиль для позитивного впливу на суспільство в цілому через спільні волонтерські просвітницькі програми і проекти соціального впливу, або ініціативи, спрямовані на просування освіти, науки і культури, а також підвищення рівня взаєморозуміння, міжкультурної комунікації та комунікативної толерантності серед громадськості та інші активності.

Також угода передбачає налагодження співпраці між сторонами у галузі культури і мистецтва: спільну організацію і проведення міжнародних культурних, мистецьких та волонтерських фестивалів, ярмарок, виставок, концертів, виступів, вистав, творчих вечорів, показів та інших активностей; організацію і проведення міжнародних студентських/викладацьких літніх (зимових) шкіл, програм мобільності, програм стажувань та інших програм (офлайн або онлайн-формат).

У галузі науки мова йде про підготовку та реалізацію спільних науково-дослідницьких програм, проєктів та інших активностей; обмін дослідницькими ідеями та результатами дослідницької діяльності у онлайн та офлайн форматах; рецензування, евалюацію, експертизу науково-дослідних напрацювань, програм і проєктів; підготовку спільних публікацій й організацію співпраці з провідними науковими школами обох країн.

Щодо освіти, то ця угода декларує обмін досвідом у галузях освіти, які є цікавими для обох закладів: забезпечення високого рівня спільних освітньо-наукових і методичних розробок; забезпечення якісної підготовки науково-педагогічного, адміністративного та студентського складів шляхом організації програм мобільності, культурного обміну, стажувань, волонтерських програм, підвищення кваліфікації та інших активностей (офлайн/онлайн).

Наостанок пріоритетом є організація програм офлайн та віртуальної мобільності для студентів та викладачів Університету Григорія Сковороди в Переяславі: проведення відкритих лекцій, круглих столів, семінарів та тренінгів дослідниками партнерських країн; спільна участь в міжнародних програмах і проєктах; залучення до спільної співпраці партнерських організацій із різних країн й рецензування, еволюація, експертиза освітніх продуктів, проєктів та інших напрацювань», – розширено переповідає суть домовленості Марія Борисівна.

Радіємо налагодженню співпраці між УГСП та Вищою школою імені Фернандо де Лос Ріос та сподіваємося на її предметні кроки у прокладанні освітніх та наукових, культурних та волонтерських мостів дружби між Іспанією та Україною.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту