Павло Гай-Нижник та Микола Томенко презентують в УГСП свою нову книгу про міфи і таємниці останнього гетьмана України Павла Скоропадського: коли та о котрій

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Павло Гай-Нижник та Микола Томенко презентують в УГСП свою нову книгу про міфи і таємниці останнього гетьмана України Павла Скоропадського: коли та о котрій

З нагоди 150-річчя Павла Скоропадського запрошуємо вас на презентацію нової книги «Міфи і таємниці останнього гетьмана України» та творчу зустріч з авторами Павлом Гай-Нижником та Миколою Томенком в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Вона відбудеться у прийдешню середу, 17 січня 2024 року о 13:00 у змішаному форматі – в конференцзалі імені Василя Сухомлинського та на платформі Microsoft Teams.

Повідомляється, що книга є 384-ох сторінковим ілюстрованим виданням, виданим креативною агенцією «Артіль» наприкінці 2023 року за підтримки Українського інституту книги. Видання присвячене життю і діяльності останнього Гетьмана всієї України Павлу Петровичу Скоропадському та огляду головних історичних здобутків і уроків доби Української Держави (29 квітня 14 грудня 1918 рр.).

У книзі Гай-Нижника й Томенка вміщено фрагменти спогадів, статей та інтервʼю самого Павла Скоропадського та його доньок Єлизавети й Олени.

«Науково-популярне видання має на меті допомогти широкому загалові читачів відкрити для себе багато таємниць і спростувати чимало міфів про добу Української Держави на чолі з останнім Гетьманом України Павлом Скоропадським», – кажуть автори.

На сторінках видання можна знайти роздуми Скоропадського про Україну і себе, коротку хроніку його життя (1873–1945), інформацію про маєткові та міські володіння Скоропадських і нерухому власність цієї сім’ї у передреволюційній Російській імперії, причини та перебіг захоплення влади Скоропадським під час державного перевороту 29 квітня 1918 року, конституційно-правові засади Української Держави Павла Скоропадського, життя та будні його резиденції та багато іншого.

Приходьте аби поспілкуватися, поглибити вивчення історичних уроків української держави й вшанувати наших Героїв!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту