УГСП має першу в 2024 році втрату на війні: загинув випускник-історик Максим Васильченко

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > УГСП має першу в 2024 році втрату на війні: загинув випускник-історик Максим Васильченко

Університет Григорія Сковороди в Переяславі втратив на війні ще одного воїна-випускника – Максима Васильченка. Гірку звістку пресслужбі університету в соцмережах повідомила мама воїна, а інформацію підтвердили у пресслужбі Богуславської міської ради.

Васильченко загинув 4 січня 2024 року внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу в районі Авдіївки Донецької області.  Був стрільцем-помічником гранатометника 1 механізованого відділення 2 механізованого взводу 5 механізованої роти 2 механізованого батальйону військової частини АО222.

Народився Максим 9 квітня 1998 року в богуславській родині освітян: мама Наталія Володимирівна – досвідчений вчитель-логопед Богуславського ЗДО № 1 «Малятко», батько Володимир Анатолійович – вчитель фізичної культури в Богуславському ліцеї № 2, який у 2015 році закінчив і Максим.

Після закінчення школи юнак вирішив піти освітянськими стежками батьків, тому вступив до, тоді ще, Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди на факультет історичної і соціально-психологічної освіти (нині спеціальністю опікуються на факультеті гуманітарної освіти і соціальних технологій – прим.авт.).

Як однокурсники так і викладачі відгукуються про Максима добрими словами, підкреслюючи те що, він володів глибокими знаннями й розумінням минулого своєї країни. Він був не тільки здібним студентом, а й відданим сином, другом та патріотом своєї землі.

У ці складні миті уся родина викладачів та співробітників, студентів та випускників Університету Григорія Сковороди в Переяславі, керівництво закладу та факультету, надсилає слова сердечних співчуттів на адресу родини, земляків, побратимів і посестер Максима. Нехай його душа віднайде вічний спокій, а його життя буде пошановане і пам’ятається у віках за його величезний чин, життєвий вклад у безпеку та свободу нашої країни.

Наш випускник Максим Васильченко став прикладом справжнього героїзму та відданості своїй Батьківщині, як і десятки уже полеглих і сотні живих захисників-сковородинівців. Його втрата залишить невиліковну рану в серцях усіх нас.

P.S: Про день, час і маршрут зустрічі полеглого воїна буде повідомлено пізніше.

 

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту