«Педагогіка сучасності: виклики і перспективи цифрової доби»: на базі УГСП знову відбудеться конференція від Центру інноваційного навчання та трансферу технологій

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > «Педагогіка сучасності: виклики і перспективи цифрової доби»: на базі УГСП знову відбудеться конференція від Центру інноваційного навчання та трансферу технологій

Центр інноваційного навчання та трансферу технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі запрошує до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Педагогіка сучасності: виклики і перспективи цифрової доби». Вона відбудеться за два тижні – у вівторок 17 січня 2024 року у змішаному форматі. 

За повідомленням організаторів, метою проведення заходу є професійна комунікація провідних науковців, молодих дослідників, здобувачів освіти та практиків-освітян України задля розвитку педагогічної науки, поширення галузевих і міждисциплінарних знань, результатів наукових досліджень, теоретичних напрацювань і практичного досвіду їх упровадження в сучасних умовах.

Серед співорганізаторів заходу Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Національна академія педагогічних наук України, Інститут педагогіки НАПН України, Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В.О. Сухомлинського, Рада молодих учених при МОН України, КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді», ГО «Українська асоціація дослідників освіти», ГО Інноваційний університет. Особливістю цьогорічної конференції стане залучення освітян-практиків від мережі шкіл Educator, благодійного фонду «Освітня фундація МрійДій», ГО «Освіта 360» до проведення тренінгових сесій та обміну практичними кейсами, ефективними педагогічними технологіями, презентація інноваційних проєктів та освітніх можливостей в онлайн майстерні педагога (EdHub) Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Проблемне поле  конференції:

Секція 1. Стратегії стійкості освіти в умовах військового стану в Україні.

Секція 2. Освітня міграція: виклики і перспективи.

Секція 3. Подолання освітніх втрат і надолуження освітніх розривів в умовах військового стану в Україні: роль педагогічних працівників, освітніх менеджерів, батьків.

Секція 4. Реалізація інноваційних методик для забезпечення стабільності освітнього процесу та якості освіти в Україні  в умовах війни.

Секція 5. Компетентнісний підхід у підготовці  майбутніх працівників освіти. 

Секція 6. Слово про Вчителя: історія української педагогіки в постатях.

Серед форм участі у конференціївиступ на пленарному чи секційному засіданні та (на вибір учасника):

У 2024 році організаційний внесок – 250 грн. Він покриває участь у конференції та пакет підтверджуючих документів у PDF форматі.

Задля участі в конференції необхідно до 15 січня 2024 року:

  • зареєструватися за посиланням;
  • надіслати до оргкомітету (E-mail: forum.uhsp@gmail.com), оформлені згідно з вимогами до підготовки матеріалів:
  • матеріали доповіді (презентацію) до збірника матеріалів конференції «Педагогіка сучасності: виклики і перспективи цифрової доби» (з вимогами можна ознайомитися за посиланням)
  • рукопис статті до збірника наукових праць «Професійна освіта: методологія, теорія та технології», який включено до переліку фахових видань МОН України у категорії Б (з вимогами можна ознайомитися за посиланням)
  • матеріали до колективної монографії (з вимогами можна ознайомитися за посиланням);
  • сплатити організаційний внесок (250 грн) за реквізитами (призначення платежу: конференція «Педагогіка сучасності: виклики і перспективи цифрової доби») та переслати копію квитанції на електронну адресу оргкомітету.

Зверніть увагу, що матеріали конференції буде розміщено  на web-сторінці Центру інноваційного навчання та трансферу технологій й розіслано учасникам упродовж трьох тижнів.

17 січня організатори планують роботу зібрання за наступним графіком:

  • 10:00 – початок роботи конференції;
  • 14:00 – робота за секціями;
  • 16:00 – тренінгова сесія / онлайн-майстерня педагога (EdHub).

Більше деталей знайдете у інформаційному листі зібрання, а за додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до контактних осіб оргкомітету конференції: +38 (050)-443-02-87 (Ірина Доброскок, д.пед.н., професор); +38 (066)-327-97-45 (Любов Басюк, к.пед.н., доцент); +38 066-706-33-76 (Наталія Ржевська, к.пед.н., доцент). Електронна адреса оргкомітету: ped.forum.uhsp@gmail.com

 

Інформацію надано організаційним комітетом

Перейти до вмісту