Ректор УГСП Віталій Коцур увійшов до оновленого персонального складу колегії Державної служби якості освіти України

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректор УГСП Віталій Коцур увійшов до оновленого персонального складу колегії Державної служби якості освіти України

Ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур увійшов до оновленого персонального складу колегії Державної служби якості освіти України. Його офіційне представлення відбулося сьогодні, 14 грудня 2023 року, під час розширеного засідання колегії Державної служби якості освіти України. 

Позаяк, Колегія Державної служби якості освіти є консультативно-дорадчим органом, віднині Віталій Вікторович, член її персонального складу, офіційно долучатиметься до погодженого вирішення питань, що належать до її компетенції, братиме участь у колективному і вільному обговоренні найважливіших напрямів діяльності Служби.

У ході зібрання, яке вступним словом відкрив голова Державної служби якості освіти України, голова колегії Руслан Гурак, говорили про удосконалення нормативно-правового забезпечення акредитації освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти за результатами її практичної реалізації; типові порушення вимог законодавства, виявлені за результатами здійснення в 2023 році аналізу діяльності місцевих органів управління освітою.

Також у рамках зібрання розглядали проєкт Концепції вдосконалення системи оцінювання (сертифікації)  професійної діяльності педагогічних працівників України й говорили про результати моніторингового дослідження з актуальних питань організації освітнього процесу  та якості освіти в закладах фахової передвищої  та вищої освіти України в умовах воєнного стану.

Довідково. Державна служба якості освіти України утворена 6 грудня 2017 року, є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра освіти і науки та який реалізує державну політику у сфері освіти, зокрема з питань забезпечення якості освіти, забезпечення якості освітньої діяльності, здійснення державного нагляду (контролю) за закладами освіти щодо дотримання ними законодавства. Вона опікується питанням дотримання якості освіти та освітніх стандартів у дошкільній, загальній середній, позашкільній, фаховій передвищій освіті й допомагає закладам освіти підвищувати якість освітньої діяльності, гарантувати якість освіти та формувати довіру суспільства до української освіти.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту