Понад 140 науковців представили свої роботи у рамках XV Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених, аспірантів та студентів «Основні напрями розвитку наукових досліджень молодих учених»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Без категорії > Понад 140 науковців представили свої роботи у рамках XV Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених, аспірантів та студентів «Основні напрями розвитку наукових досліджень молодих учених»

У середу, 6 грудня 2023 року,  за ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Університету Григорія Сковороди в Переяславі в онлайн форматі відбулась XV Міжнародна  науково-практична конференція молодих вчених, аспірантів та студентів «Основні напрями розвитку наукових досліджень молодих учених», яка об’єднала близько 140 науковців. Ця подія відбувається щорічно з 2011 року та стала важливою традицією для нового покоління науковців.

Відкрила зібрання очільниця Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету Оксана Луцик. Саме завдяки їй ця подія віддавна з року в рік зберігає свою актуальність, об’єднуючи молодих учених, аспірантів та студентів із всіх куточків України.

«Сьогодні наш захід зібрав учасників не лише з Університету Григорія Сковороди в Переяславі. На конференції представлені як аспіранти та студенти, так і викладачі з Дніпра та Рівного, Києва та Ірпеня, Одеси та Запоріжжя, Харкова та Полтави, Чернігова та Кропивницького, Івано-Франківська та Черкас, Кривого Рогу та Сум й інших міст. Це свідчення того, наскільки широко представлене наше наукове співтовариство, і як учасники з різних регіонів об’єднуються, щоб поділитися своїми ідеями та дослідженнями. Радіємо, що конференція стала платформою для обміну знаннями та взаємодії між представниками різноманітних університетських спільнот»,  зазначила Оксана Луцик.

Бажання привітати учасників конференції у цей день мав й заступник голови організаційного комітету конференції, кандидат історичних наук, доцент, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності університету Василь Дудар:

«Ця конференція стала вже традиційним форумом для молодих студентських науковців, які вже понад десять років несуть свою відповідальність за цей важливий інтелектуальний захід. Навіть у мінливих і складних часах, які нині переживає Україна, надзвичайно позитивно вражає те, що студенти проявляють такий величезний ентузіазм і несуть відповідальність за обмін своїми науковими досягненнями. Бажаю, щоб цей захід відбувся в атмосфері тепла та відкритості, де кожен учасник матиме можливість поділитися своїми унікальними досягненнями та вивченими знаннями. Нехай це стане продовженням цієї важливої традиції, де кожен вчений зможе внести свій вклад у науковий простір і знайти вдячні слухачі, готові вивчати його дослідження».

Поза тим, до привітань приєдналися доценти та представники різних кафедр, які надалі внесли свій вагомий вклад в успішний поступ цієї події у 2023 році: кандидат філологічних наук, доцент кафедри української лінгвістики і методики навчання Людмила Довбня; кандидат історичних наук, доцент кафедри політології Леся Коцур; кандидат педагогічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання з наукової роботи Євгенія Костик; старша викладачка кафедри теорії та методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки Юлія Великдан;  кандидат біологічних наук, доцент кафедри прир одничих дисциплін і методики навчання Олена Дзюбенко; викладачка кафедри професійної освіти Марина Калашник й кандидат історичних наук та доцент кафедри екології, географії та методики навчання Катерина Ковальська.

Подію, у якості модератора, супроводжував почесний член Наукового товариства університету, адміністратор інформаційних ресурсів Петро Шихов.

Конференційні напрями включали сім секцій, що охоплювали широкий спектр наукових галузей та підходів до досліджень. Ювілейна ХV Міжнародна науково-практична конференція стала не лише важливою подією, але і цінним форумом для обміну досвідом, отримання нових знань та знайомств з цікавими особистостями у науковому співтоваристві.

Щиро вдячні усім учасникам та організаторам за належний внесок у цю подію й зичимо всім учасникам конференції нових досягнень, яскравих творчих пошуків та успіхів у подальших наукових викликах. З нетерпінням чекаємо на зустріч на ХVІ конференції, де продовжиться ця цінна традиція обміну знаннями.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту