Новий тиждень – новий доктор філософії PhD в УГСП: вітаємо із успішним захистом Владислава Очеретяного

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Новий тиждень – новий доктор філософії PhD в УГСП: вітаємо із успішним захистом Владислава Очеретяного

Сьогодні, 22 листопада 2023 року, у конференц-залі імені Василя Сухомлинського спеціалізованою разовою Вченою радою за спеціальністю 032 Історія та археологія було прийнято до захисту дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії Очеретяного Владислава Віталійовича на тему: «Перманентні зернові кризи в українському селі в роки непу (1921–1929 рр.)».

Науковими керівниками роботи виступили Лазуренко Валентин Миколайович, доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України, проректор з гуманітарно-виховних питань, професор кафедри історії та права Черкаського державного технологічного університету й Зленко Алла Миколаївна, кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Повідомляється, що у дисертації на основі критичного аналізу історичних джерел, здобутків історіографії, сучасної методології історичної науки прослідковано радянську політику в сільському господарстві в умовах НЕП-у, показано методи і принципи її здійснення в окремих секторах сільського господарства і насамперед у зерновиробництві.

«Загалом представлені в дослідженні фактологічний матеріал, узагальнення та висновки значно розширюють сучасні уявлення щодо радянської соціально-економічної політики 1920-х рр. у сільськогосподарській сфері і насамперед в зерновиробництві в умовах нової економічної політики; аргументовано доводять, що глибока системна криза зерновиробництва, в якій опинилось українське село в 1920-х рр., була згубною як для мільйонів селянських господарств, так і для країни вцілому, адже посіви зернових культур мав практично кожен український селянський двір», – йдеться у анотації до дослідження.

Наукова спільнота високо оцінила актуальність дисертаційної роботи та її важливе теоретичне і практичне значення в умовах в умовах подальшого вивчення важливих сторінок історії України.

Шановний Владиславе Віталійовичу!

Відділ аспірантури та докторантури Університету Григорія Сковороди в Переяславі сердечно вітає вас та ваших наукових керівників із блискучим захистом і впевненим фаховим визнанням.

Бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні й у майбутніх наукових пошуках.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту