В УГСП відбувся семінар щодо підведення підсумків з наукової діяльності за 2023 рік: нотатки проговореного

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > В УГСП відбувся семінар щодо підведення підсумків з наукової діяльності за 2023 рік: нотатки проговореного

У минулу середу, 15 листопада 2023 року об 11:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбувся семінар щодо підведення підсумків з наукової діяльності за 2023 рік за участі всіх заступників деканів та кафедр з наукової роботи. Переповідаємо найважливіше з проговореного.

Семінар розпочав керівник навчально-наукового відділу кандидат педагогічних наук, доцент Володимир Носаченко. Він окреслив завдання стосовно особливостей підсумків наукової діяльності за 2023 рік в університеті та наголосив на перспективу розвитку наукової та інноваційної діяльності. Звернув увагу заступників з наукової роботи на оптимізацію та виправлення зауважень стосовно заповнення показників рейтингового оцінювання професійної діяльності науково-педагогічних працівників університету за 2023 рік, наголосив що до 30 листопада заповнюється лише Розділ 3 «Показники науково-інноваційної діяльності».

Згодом передав слово фахівцю відділу Сергію Ващенку, який детальніше розповів про специфіку заповнення google-форм, що стосуються Розділу 3. У цьому році він складається з 25 пунктів (15 вносять науково-педагогічні працівники, а ще 10 пунктів – фахівець навчально-наукового відділу Артем Ковтун). Також було наголошено про необхідність коректного вказання бібліографічного опису статей та монографій, про зміни оцінювання статей категорії «А» та «Б» Переліку наукових фахових видань України.

Поза тим велику увагу було звернено на оптимізацію інформації про наукові школи, навчально-наукові центри та навчальні лабораторії. Важливим удосконаленням системи підведення підсумків стала можливість переглядати внесену інформацію НПП в google-формах.

Слід зазначити, що, у ході семінару, заступники з наукової роботи запитували про організацію та проведення наукових конференцій, симпозіумів, семінарів, круглих столів, олімпіад, конкурсів наукових робіт, культурно-мистецьких та спортивних заходів. Сергій Ващенко відповів на питання щодо оновлених показників рейтингового оцінювання професійної діяльності науково-педагогічних працівників університету у 2023 році дані підпункти були виключені з розділу 3 та створено новий Розділ 4 «Показники організаційної діяльності».

 

Інформацію надано навчально-науковим відділом університету

Перейти до вмісту