«Незламна молодь нескореної країни»: ректор та команда УГСП долучилася до вражаючого форуму, який змінює майбутнє

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > «Незламна молодь нескореної країни»: ректор та команда УГСП долучилася до вражаючого форуму, який змінює майбутнє

У минулу середу, 15 листопада 2023 року, у Києві відбувся форум «Незламна молодь нескореної країни», що об’єднав енергію та ініціативність активної молоді з усіх куточків України.  Серед інших його відвідали представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Форум був спрямований на об’єднання молоді навколо ідей державотворення та визначення її ролі в сучасному українському суспільстві, став платформою для активної взаємодії між учасниками. Тут не лише відбувалася комунікація з молоддю, військовослужбовцями, медійними особистостями та однодумцями, але й розширювалося коло знайомств. Обмін досвідом та ідеями щодо реінтеграції військових, волонтерської діяльності та студентського самоврядування відбувався паралельно з презентацією стратегій та планів молоді на відбудову України та відновлення економіки, надихаючи на практичні дії як після закінчення війни, так і під нині – у розпал бойових дій.

Ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур не лише відвідав захід, а й мав промову перед учасниками зібрання. У ній підкреслив важливість об’єднання молоді навколо важливих питань державотворення та сучасного українського суспільства.

«Цей форум – не просто подія, а можливість зібрати разом кращі розуми, ініціативу та ентузіазм нашої молоді. Ми всі разом можемо бути справжньою силою, змінювати наше суспільство, визначати його майбутнє та брати участь у відновленні країни», – підкреслив Віталій Вікторович та, серед іншого, привернув увагу до важливості міцної команди та роботи в спільноті.

«Університет – це не лише освітній заклад, а й простір для розвитку молоді, першого успіху та філософії самовдосконалення. В УГСП ми  маємо чималу кількість студентів, які не тільки захищають нашу країну, але й активно волонтерять, передаючи досвід та знання молодому поколінню», – переконаний Коцур.

Розповідаючи про позитивні досягнення Університету Григорія Сковороди в Переяславі, він пригадав про ряд проєктів, які втілюються в alma-mater, зокрема «Платформа можливостей» та «Open University». Зауважив, що ці ініціативи стали не лише джерелом інформації, але й стимулом для творчості та позитивних змін серед молоді.

Поза тим, важливим аспектом виступу було підкреслення ректором необхідності надання студентам простору для розвитку під час військових дій.

«Для нашого університету важливо створювати умови, щоб студенти, перебуваючи на фронті, могли не лише захищати країну, а й розвиватися в освітньому плані».

Підсумовуючи свій захопливий виступ, Віталій Коцур підкреслив, що роль сучасної освіти – надати студентам вільний простір для самовираження та розвитку, навіть у складних часах війни.

«Сьогодні ми повинні бути єдині та працювати над своїм розвитком, будучи максимально чесними перед собою та іншими», – додав.

Слід зазначити, що на форумі виступав координатор багатьох молодіжних проєктів та волонтерського корпусу Університету Григорія Сковороди в Переяславі Вадим Домарецький. Він підкреслив рушійну силу молоді та її активну участь у волонтерських ініціативах:

«Молодь сьогодні – це не тільки обличчя, а й справжня сила держави. І ми бачимо, як вона виявляється в найважливіший момент – у час війни».

Також Домарецький розкрив важливі аспекти молодіжної політики та розповів про новий молодіжний простір «ТВіСТ», відкритий на базі УГСП.

«Це не просто приміщення, це можливість для молоді зустрічатися, обмінюватися ідеями та спільно розвиватися»,прокоментував Вадим.

Форум став не лише важливою подією для обговорення нагальних питань, але й демонстрацією єдності та готовності молоді долучатися до важливих процесів у країні. Його результати обіцяють плідну співпрацю, розвиток і позитивні зміни у майбутньому України.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту