Делегація УГСП представила альма-матер на міжнародній конференції з педагогіки «Pedagogical Research: Contemporary Challengies and Development Perspectives» у Молдові

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Делегація УГСП представила альма-матер на міжнародній конференції з педагогіки «Pedagogical Research: Contemporary Challengies and Development Perspectives» у Молдові

У минулу п’ятницю, 3 листопада 2023 року, у змішаному форматі відбулася Міжнародна наукова конференція «Pedagogical Research: Contemporary Challengies and Development Perspectives» організована університетом «Ion Creanga» State Pedagogical University of Chisinau, Republic of Moldova.

Сковородинівці, в особі ректора УГСП Віталія Коцура, проректорки з міжнародних зв’язків і проєктної діяльності Оксани Ковтун та доцентки кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Наталії Швець активно долучилися до роботи пленарного та секційних засідань й представили свої доповіді.

Як розповідають організатори, педагоги та дослідники з Молдови, України, Румунії, США та інших країн мали змогу обговорити виклики, досягнення та перспективи розвитку освіти сьогодення. Зокрема, Віталій Коцур у своїй доповіді звернув увагу на національні традиції, систему функціонування та тенденції розвитку педагогічної науки в Україні. Оксана Ковтун долучилася до дискусії, представивши стратегії ефективної інтернаціоналізації вищих навчальних закладів, зосередившись на підходах та перспективах міжнародної співпраці. Наталія Швець запропонувала учасникам доповідь, присвячену специфіці розвитку soft skills, зокрема акцентувала увагу присутніх на важливості необхідних для успішного функціонування у суспільстві навичок критичного та креативного мислення.

Цікаві доповіді і гостра дискусія вкотре довели, що педагоги різних країн продовжують активно працювати над питаннями розвитку освіти, враховуючи виклики сьогодення.

Участь у подібних заходах є важливим чинником поглиблення міжнародних відносин та сприяє збагаченню наукового досвіду і стимулюванню нових ідей для подальших досліджень.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту