«Бій подушками», мінна безпека та домедична допомога й моторошні фільми: чим жили сковородинівці минулого тижня

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Бій подушками», мінна безпека та домедична допомога й моторошні фільми: чим жили сковородинівці минулого тижня

Навчальний семестр поволі крокує до фінішної «сесійної» прямої, а кожен тиждень в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі продовжує бути сповнений цікавими і сенсовими подіями, що розширюють культурне сприйняття та збагачують життєвий досвід студентів. Соціально-гуманітарний відділ альма-матер традиційно підсумовує основні події, що відбулися протягом минулого тижня, у своєму традиційному дайджесті для нашого сайту.

 «Бій подушками», мовний клуб та «Еліас»

На початку тижня відбулася запальна спортивно-розважальна гра «Бій подушками». Змагання згуртували студентів з різних факультетів, а перемогу серед дівчат здобула студентка І курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Аліна Колосенко, а серед хлопців перемогу здобув студент ІІ курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Олександр Репа. Вітаємо переможців, а всім учасникам бажаємо перемоги у подальших боях.

Також у цей день в УГСП стартував мовний клуб, де здобувачі освіти могли абсолютно безкоштовно підтягнути свою англійську, поспілкуватися іноземною мовою та знайти нових приятелів.

Також по закінченню дня у офісі Студентської Ради університету була проведена рольова гра «Еліас», де студенти змогли трохи розслабитися та відпочити, поспілкуватися та посміятися.

 «Мінна безпека», «Career lab» та моторошні фільми

23 жовтня 2023 року Андрій Іващенко завітав до Переяславської гімназії №1 з тренінгом про мінну безпеку. Разом з учнями обговорили безпечну поведінку та правила, що допомагають зберегти життя, особливості різних типів боєприпасів та пройшли цікавий тематичний квіз. Дякуємо за підтримку педагогічному колективу гімназії №1, відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я, відділу освіти Переяславської міської ради.

24 жовтня 2023 року Андрій Іващенко на запрошення учнівського самоврядування, завітали до Переяславської гімназії №4. Разом з учнями 8 та 9 класу поспілкувалися про головні правила безпеки та про небезпеку, яку несуть вибухонебезпечні предмети та матеріали. Обговорили найбільш поширені міфи, пов’язані з боєприпасами та мінами. Учні поділилися враженнями та разом змоделювали декілька ситуацій. Наприкінці всі разом закріпили знання під час квізу. Дві години  пролетіло непомітно. Дякуємо за підтримку педагогічному колективу гімназії №1, відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я, відділу освіти Переяславської міської ради.

У вівторок, 24 жовтня 2023 року, кар’єрний консультант, психолог, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології, тренерка Альона Іващенко провела захід в межах програми профорієнтаційних тренінгів «Career lab». До заняття «Як обрати професію?» долучилися драйвові та ініціативні учні ІІІ курсу ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький ЦПТО».  Поринули у світ професій та трішки продіагностували себе. Найперше, це заняття було спрямоване на активізацію інтересу учнів до самостійного вибору майбутньої професії на основі індивідуальних властивостей, схильностей, здібностей та вимог до сучасного ринку праці.

24 та, забігаючи наперед, 29 жовтня 2023 року сковородинівці мали змогу переглянути моторошні фільми в актовій залі університету. Наразі місяць жахів підходить до кінця, тому встигніть переглянути останню жахливу кінострічку уже завтра – 1 листопада. Місце зустрічі змінити не можна –на вас чекатимуть в актовій залі університету.

«Битва факультетів», «Я – Громада – Держава» та «ProGroshi»

25 жовтня 2023 року в стінах УГСП відбувся творчо-інтелектуальний захід «Битва факультетів», про який ми окремо розповідали на нашому сайті. Нагадаємо, що до заходу доєдналися усі факультети університету. Захід проходив у три етапи: представлення факультету, інтелектуальний конкурс та талант факультету. Перемогу здобув факультет мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології. Перемогу в інтелектуальному конкурсі здобула студентка факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Анна Процько, а талант – студентка факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій Сабріна Ревега. Вітаємо переможців та дякуємо всім учасникам за підготовку та участь.

25 та 27 жовтня 2023 року для учнів Переяславського гімназії №2 було проведено три тренінгових заняття з циклу «Я – Громада – Держава» на яких учні дізналися, що таке: учнівське самоврядування та навіщо воно потрібне, як учні школи можуть впливати на прийняття рішень в закладі освіти, познайомилися з історіями успіху учнівського самоврядування в інших закладах освіти.

26 жовтня 2023 року для здобувачів факультету фінансово-економічної і професійної освіти був проведений захід у рамках реалізації програми з розвитку фінансової грамотності «ProGroshi» «Дорожня карта підготовки бізнес-плану». Студенти дізналися: про основи бізнес-планування, принципи підготовки якісного бізнес-плану, типові помилки початківців у бізнес-плануванні. Поза тим довідалися, як сформувати кожен розділ бізнес-плану, на які пункти інвестори звертають особливу увагу, ознайомилися з конкретними прикладами бізнес-планів, отримали перелік рекомендацій по формуванню успішного бізнес-плану.

«Музичний крокодил», домедична допомога та техніки зцілення

26 жовтня 2023 року в залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях» відбулася перша розважальна гра «Музичний крокодил». У заході взяли участь представники усіх факультетів університету, в кожній команді було по три учасника. За допомогою гри перевірили, наскільки добре здобувачі сприймають українську музику та працюють в команді. У гру було задіяно понад 100 українських хітів, Переміг факультет мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології.

Також на тижні не обійшлося без домедичної допомоги. Приміром, для студентів факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології, 26 жовтня 2023 року, був проведений тренінг «Знання та навички що рятують життя» (зупинка кровотечі). Студентки дізналися як надавати першу домедичну допомогу під час поранення та попрактикувалися накладати турнікети.

Також у цей день було проведене заняття мовного клубу у міському коворкінгу. Його учасниками стали як студенти, так і жителі міста. Загалом почали з розмовної англійської, а потім активно спілкувалися між собою англійською мовою.

У пятницю, 27 жовтня 2023 року, відбувся тренінг «Життя у війні. Навчання технік зцілення». Студенти познайомилися з слуховими, нюховими та кінестетичними техніками самодопомоги. Пропрацювали інтрузивні, травмівні спогади, які пов’язані зі звуками, запахами, та навчились контролювати.

Заходи відбувалися в рамках грантової програми «Тримай», що впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки ЄС та Німецького банку розвитку KfW у партнерстві з ГО «Академія розвитку громадянського суспільства».

 

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту