На конференції трудового колективу УГСП довели квоти делегатів до оновленого складу конференції та обрали виборних передставників до оновленого складу вченої ради

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > На конференції трудового колективу УГСП довели квоти делегатів до оновленого складу конференції та обрали виборних передставників до оновленого складу вченої ради

У четвер, 12 жовтня 2023 року, наживо у конференц-залі імені Василя Сухомлинського та онлайн на платформі Microsoft Teams відбулася конференція трудового колективу Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Обирали склад делегатів для наступної конференції і делегатів від структурних підрозділів до складу Вченої ради УГСП. Розповідаємо, чим було спричинено зібрання і чому відбулися зміни.

У ході обговорення першого питання йшлося про обрання складу делегатів конференції трудового колективу. Як зазначив керівник навчального відділу університету Анатолій Брехунець, структурним підрозділам університету слід прийняти до відома рішення конференції трудового колективу щодо кількісного складу представників. Протягом місяця, до 12 листопада, їм слід провести відповідні збори у структурних підрозділах й надати кандидатури до складу конференції трудового колективу що відбудеться наступного року.

Надалі йшлося про обрання делегатів від структурних підрозділів до складу вченої ради університету. У листопаді 2021 року конференція трудового колективу обрала виборних представників до складу Вченої ради університету, відповідним наказом ректора було затверджено його персональний склад, який є чинним протягом п’яти років та залишався практично сталим (за винятком незначних змін пов’язаних з випуском здобувачів чи виходом на пенсію науково-педагогічних представників, що входили до її складу – прим.авт.). Зважаючи на нещодавню реорганізацію структурних підрозділів університету, зокрема створення нового факультету та нових кафедр, перезакріплення кафедр та спеціальностей між факультетами, постала потреба внести зміни та оновити персональний склад Вченої ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

«Відповідно Закону України «Про вищу освіту», Статуту Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Положення про вчену раду Університету Григорія Сковороди в Переяславі,  виборні представники з числа працівників обираються вищим колегіальним органом самоврядування, яким в УГСП є конференція трудового колективу за поданням структурних підрозділів у яких вони працюють, а виборних представників з числа здобувачів вищої освіти обирають здобувачів вищої освіти шляхом прямих таємних виборів. Конференції трудового колективу передували збори трудових колективів структурних підрозділів, де було обрано делегатів. На адресу президії конференції трудового колективу надані відповідні витяги протоколів засідань Вчених рад факультетів з пропозицією кандидатур до складу Вченої ради, зокрема нового факультету природничої освіти та інших оновлених факультетів. Відповідно до поданих документів, конференція обрала делегованих представників від факультетів до складу Вченої ради та затвердила оновлений склад. Попередній склад вченої ради налічував 39 осіб. Зважаючи на усі зміни, що пов’язані з структурною реорганізацією (зокрема створення факультету природничої освіти) персональний склад вченої ради збільшився на три особи (декан за посадою та два обраних представники). Звісно ж при цьому ми дотримувалися нормативних вимог, а саме: не менше ніж 75% складу вченої ради становлять науково-педагогічні працівники та не менше 10% від її загального складу – виборні представники з числа здобувачів вищої освіти. (Відповідно до подання голови Студентської ради УГСП Романа Беркута до складу вченої ради долучено ще одну здобувачку від факультету технологічної і математичної освіти, а також було проведно процедуру голосування за обраних представників від факультетів  – прим.авт.) Отож наразі ми маємо 43 члени Вченої ради університету – вичерпно переповів суть зібрання читачам нашого сайту проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник.

Незабаром, після відповідного наказу, з персональним складом Вченої ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі можна буде ознайомитися у відповідному розділі нашого сайту.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту