У наступну середу відбудеться XІІ Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання» до 100-річчя від дня народження творця переяславських музеїв

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > У наступну середу відбудеться XІІ Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання» до 100-річчя від дня народження творця переяславських музеїв

У середу, 18 жовтня 2023 року, об 11:00 у актовій залі університету, за ініціативи Національно історико-етнографічного заповідника «Переяслав» та Національної спілки краєзнавців України в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться XІІ Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання». 

Форум приурочений до 100-річчя від дня народження Михайла Івановича Сікорського (13.10.1923 – 27.09.2011), видатного музейного діяча та Героя України. Основною метою заходу є вшанування його внеску у розвиток музейної справи та підтримка наукових та творчих ініціатив у сфері історичної науки, культури і мистецтва.

«Під час проведення Форуму відбудеться 11-те вручення Премії імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України», – анонсують організатори заходу.

У 2023 році відбудеться вручення премії імені Героя України Михайла Сікорського, присудженої видатним особистостям, які відзначилися у галузі культурної спадщини та історичних досліджень, зокрема Михайлу Жаму з міста Переяслав, заслуги і внесок в історичну дослідницьку роботу якого визнаються навіть після його смерті; його земляк Микола Товкайло який відзначився важливими внесками у збереження та вивчення культурної спадщини регіону. Серед тих, кого удостоять премії у цей ювілений рік й Віра Ткач з Вінниці, яка своїми дослідженнями та працями сприяє розумінню та популяризації історії та культури України, а також Ольга Шкира з Переяслава, яка активно сприяє збереженню та вивченню історії свого рідного регіону.

Форум «Сікорські читання» проводиться щорічно з 2012 року і є важливим майданчиком для реалізації творчих та наукових ініціатив в історії та культурі. Заходи включають наукові та культурно-мистецькі дійства, круглі столи, виставки, презентації, майстер-класи та творчі зустрічі.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту