Представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі долучилися до засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при КОВА

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі долучилися до засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при КОВА

У четвер, 5 жовтня 2023 року, об 11:00 у Київській обласній військовій адміністрації під головуванням заступника голови КОВА Михайла Ємця відбулось засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Київській обласній військовій адміністрації. З-поміж інших до зустрічі дистанційно долучились й ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур, керівник соціально-гуманітарного відділу Андрій Іващенко та викладач кафедри публічного управління та адміністрування Олег Водяний.

Координаційна рада з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Київській обласній державній адміністрації є сталою консультативно-дорадчою структурою, створеною з метою оцінки ефективності державної політики в цій галузі.

На початку засідання з нагоди Дня захисників і захисниць України відбулася церемонія вручення Премії голови Київської обласної державної адміністрації за особливі досягнення молоді в розбудові Київщини, у номінації «За внесок у розвиток національно-патріотичного виховання».

Згодом розглянули питання щодо розширення складу Координаційної ради, доповідав начальник Управління молоді та спорту Київської ОВА Сергій Тимофєєв. За одноголосним голосуванням, до складу Ради було включено чотирьох нових членів.

Принагідно представники УГСП, зокрема ректор, висловили пропозицію провести одне із наступних виїзних засідань Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності як і інші можливі молодіжні заходи на базі сковородинівської альма-матер. Підкреслили, університет має постійну можливість бути майданчиком для проведення подібних заходів, втілення важливих і цікавих ініціатив.

Розгляд організаційних питань діяльності Координаційної ради означив завершення засідання. У останній частині зустрічі члени Координаційної ради презентували діяльність Центру національного супротиву та співпрацю з музеями локального рівня, розглянули питання громадянської освіти. У рамках цих обговорень було надано важливі відомості та ініціативи, спрямовані на підтримку та зміцнення національної ідентичності та патріотичного виховання в області.

 

За матеріалами сайту КОВА

Перейти до вмісту