Ректор УГСП Віталій Коцур долучився до участі у XV Рішельє-форумі публічної служби 2023 «Інституційна стійкість публічної служби в умовах війни»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректор УГСП Віталій Коцур долучився до участі у XV Рішельє-форумі публічної служби 2023 «Інституційна стійкість публічної служби в умовах війни»

Ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур долучився до участі у XV Рішельє-форумі публічної служби 2023 «Інституційна стійкість публічної служби в умовах війни». Це міжнародна платформа для експертного діалогу, обміну досвідом, практиками та сучасними тенденціями з актуальних питань підвищення ефективності державного управління і державної служби.

Упродовж трьох днів учасники Рішельє-форуму, зокрема викладачі кафедри публічного управління та адміністрування факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, мали можливість обговорити актуальні питання щодо: розбудови професійної, політично нейтральної публічної служби, діяльність якої спрямована на захист інтересів громадян; безбар’єрності на публічній службі; розбудови професійної служби в органах місцевого самоврядування; професійного навчання публічних службовців в контексті забезпечення інституційної стійкості публічної служби; відновлення та забезпечення стійкості публічної служби на деокупованих територіях; кращих інноваційних програм та інструментів професійного навчання публічних службовців з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків; міжнародного досвіду розбудови доброчесності та викликів для України, посилення громадської довіри до публічної служби; наставництва на публічній службі як методу адаптації публічних службовців, яких вперше призначено на посади.

Серед запрошених учасників Форуму були представники Верховної Ради України, Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, представники ЦОВВ, інших органів державної влади, посадові особи місцевого самоврядування, науковці, представники проєктів та програм МТД та міжнародних організацій, представники закладів вищої освіти, регіональних центрів підвищення кваліфікації, українські та міжнародні експерти.

Актуальність заходу пов’язана з реформою публічної служби, яка назріла в результаті децентралізації та у зв’язку з впровадженням нового Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» 3307-Х, який невдовзі набере чинності.

«XV Рішельє-форум публічної служби 2023 «Інституційна стійкість публічної служби в умовах війни» став дуже доброю нагодою поспілкуватися про освітню складову підготовки майбутніх держслужбовців в умовах війни, адже вже сьогодні потрібно готувати професійний кадровий резерв на майбутні деокуповані регіони України на всіх рівнях. Це важливий досвід для імплементації конкретних кейсів у навчальний процес під час підготовки фахівців з державної служби. Під час Рішельє-форуму мав можливість поспілкуватися з Тетяною Ломакіною, Володимиром Брусіловським, Оксаною Збітнєвою та іншими українськими топменеджерами, які займаються розбудовою безбарʼєрності в Україні загалом та на публічній службі зокрема», – розповів Віталій Вікторович.

Серед оргнізаторів та партнерів заходу були Національне агентство України з питань державної служби, Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Вища школа публічного управління за підтримки проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI), Фонду Ганса Зайделя, Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні», швейцарсько-українського проєкту DECIDE – Децентралізація для покращення демократичної освіти, ООН Жінки, EU4Gender Equality Reform Helpdesk, Фонду Народонаселення ООН в Україні (UNFPA), Національного демократичного інституту (НДІ) та міжнародних партнерів з розвитку.

Зазначимо, що цю можливість взяти позитивний досвід для Університету Григорія Сковороди в Переяславі було надано головою Національного агентства України з питань державної служби Наталією Алюшиною, за що сковородинівська команда щиро дякує НАДС. Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про те, що УГСП виграв конкурсний відбір виконавців держзамовлення НАДС на підготовку магістрів за напрямом «Публічне управління та адміністрування».

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту