Керівниця Навчально-наукового центру якості освіти Олени Усик долучилася до круглого столу «Професіоналізація молодіжної роботи та система фахової підготовки молодіжних працівників»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Керівниця Навчально-наукового центру якості освіти Олени Усик долучилася до круглого столу «Професіоналізація молодіжної роботи та система фахової підготовки молодіжних працівників»

У середу, 20 вересня 2023 року, на базі столичного простору «Освіторія» в рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) спільно з Міністерством молоді та спорту України й Всеукраїнським молодіжним центром відбулась зустріч круглого столу «Професіоналізація молодіжної роботи та система фахової підготовки молодіжних працівників». Серед інших запрошених представників зацікавлених закладів вищої освіти, організацій громадянського суспільства й фахових асоціацій до роботи у зібранні від імені Університету Григорія Сковороди в Переяславі долучилась керівниця Навчально-наукового центру якості освіти Олена Усик.

Як розповідає Олена Федорівна, у ході заходу відбулось обговорення пропозицій та рекомендацій щодо запровадження освітньої спеціальності «Молодіжна робота» та моделі фахової підготовки молодіжних працівників.  Говорили про чинну практику впровадження відповідних освітніх програм, а представники закладів вищої освіти поділилися досвідом реалізації освітніх програм в напрямку роботи з молоддю.

«Наразі стоїть потреба у створенні відповідних умов для повноцінної підготовки молодіжних працівників шляхом здобуття відповідного освітнього рівня. Зважаючи на це, червоною ниткою проговореного у ході зустрічі було те, що закладам вищої освіти варто запровадити відповідну освітню спеціальність. Розглянуть цю можливість і в УГСП», – додає керівниця Навчально-наукового центру якості освіти.

Слід зазначити, що у 2023 році Міністерство молоді та спорту України затвердило професійний стандарт професії «Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)».

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту