Першокурсники УГСП пройшли посвяти у студенти: фотогалерея традицій, емоцій та «сковородинівської сродності»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Першокурсники УГСП пройшли посвяти у студенти: фотогалерея традицій, емоцій та «сковородинівської сродності»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі неймовірно багатий на традиції. Серед них, з року в рік, найбільш очікуваною подією для кожного першокурсника є його посвята у студенти: ритуал овіяний легендами, ритуалами та «сковородинівською сродністю» – коли разом зі своїми одногрупниками ви долаєте перепони і перешкоди аби стати повноправним членом сковородинівської спільноти.

У 2023 році, чи не вперше з часів епідемії та початку повномасштабної фази, посвяти проходили протягом кількох днів. Її незмінно ініціювали та проводили пофакультетні представники Студентської Ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Розповідаємо як це було.

У четвер, 14 вересня 2023 року, посвяту провели відразу декілька факультетів – гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій та факультет  технологічної і математичної освіти.

Організатори підготували для новачків низку цікавих атракцій – долали перелік сковородинівських станцій долаючи карколомні перешкоди та хитромудрі завдання. Наприкінці, за давньою традицією яка тягнеться ще з незапам’ятних часів існування в університеі історичного факультету, пригощали фантастичним козацьким кулішем за особливим рецептом який передається від покоління до покоління правонаступників факультету.

У п’ятницю, 15 вересня 2023 року, новоспечених студентів офіційно прийняли до рядів сковородинівців факультет фізичної культури, спорту і здоров’я, факультет історичної і соціально-психологічної освіти, факультет педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва, факультет української та іноземної філології та факультет фінансово-економічної і професійної освіти.

На цих посвятах першокурсники грали в «Крокодила», цілували сковороду, підтягувались, розв’язували ребуси,  малювали Григорія Сковороду, багато сміялися та додали ще багато перепон аби, наприкінці такого марафону, виголосити клятву та «посвятитися в сковородинівці».

Велика родина сковородинівців приєднується до всіх теплих слів і дружніх побажань, що лунали для першокурсників. Успіхів у навчанні, любові і радості на життєвому шляху!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту