Як інтроверту покращити розмовну англійську

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Реклама > Як інтроверту покращити розмовну англійську

Розмовна англійська для інтровертів: як покращити знання

Усі студенти різні, тому й підходи до вивчення англійської мови повинні відрізнятися. Різноманітність методик та ресурсів дозволяють знайти оптимальний варіант як для екстраверта, так і інтроверта. Сучасні мовні курси та можливості інтернету дають можливість самостійно встановлювати свій графік для навчання, займатися різноманітно, інтегрувати практику у свої захоплення.

Нижче розглянемо проблеми, з якими можна зіткнутися під час практики мови, ідеї для інтровертів, які хочуть покращити розмовну англійську, не виходячи з дому.

Реклама

Практикувати розмовні навички допомагають сучасні технології, величезна кількість навчальних та розважальних ресурсів, спеціалізовані курси

Розмовна англійська мова: що заважає ефективно займатися

Заважати вивчити розмовну англійську можуть різні чинники: від лінощів і нестачі часу до тих чи інших психологічних блоків. Розглянемо найпоширеніші причини:

  • боязнь зробити помилку;
  • страх публічних виступів;
  • невпевненість у своїх знаннях;
  • завищені очікування;
  • погана самодисципліна.

Позбутися цих установок та помилок допомагає регулярна самостійна онлайн практика, підтримка досвідченого викладача, комфортна та доброзичлива атмосфера на уроках. Не перегинайте з порівнянням себе з іншими студентами, орієнтуйтесь на свій темп, прогрес та можливості. Сфокусуйтеся не лише на своїх слабких, а й на сильних сторонах.

Якщо ви часто пропускаєте заняття, не виконуєте домашні завдання, перегляньте свій метод вивчення та практики англійської. Він має бути ефективним і одночасно комфортним для вас. За потреби дозвольте собі робити паузи, знизити темп, щоб не з’явилося вигоряння і зникло бажання рухатися далі. І не забувайте, що помилятися — це нормально.

Розмовна англійська онлайн: як самостійно практикувати мову

Навіть якщо ви вчите мову самостійно, важливо зробити навчання регулярним, різноманітним та цікавим. Допомагають у цьому різні ресурси та практики, тематичні програми і навіть ваші звичні заняття, захоплення та хобі:

  • знайдіть розмовного партнера, який також хоче вивчити англійську, спілкуйтеся на цікаві вам теми, допомагайте один одному з прогалинами у знаннях;
  • беріть участь у дискусіях, форумах, обговореннях, тренінгах і вебінарах на теми, що вас цікавлять;
  • спілкуйтесь у соціальних мережах, залишайте коментарі під цікавими текстами, фото та відео;
  • дивіться англомовний контент, слухайте подкасти, грайте в онлайн ігри, які передбачають комунікацію з іншими гравцями;
  • створюйте для себе практичні завдання, наприклад, опишіть свій день англійською мовою, розкажіть історію або проведіть уявний діалог. Можете записати свою промову, потім проаналізувати її, визначити помилки та спробувати виправити їх.

Прокачати розмовні навички інтроверту можуть допомогти спеціалізовані міні курси англійської мови онлайн, наприклад, від Booyya. На сайті можна знайти тематичні програми, які допомагають покращити англійську онлайн, не виходячи з дому. Для початку навчання немає необхідності чекати набору групи, займатися можна зі зручного гаджета та у вільний час.

Інформацію розміщено на умовах партнерства

Перейти до вмісту