Сковородинівці вдруге долучилися до участі в «Головному таборі країни» на Київщині: розповідаємо як це було

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Сковородинівці вдруге долучилися до участі в «Головному таборі країни» на Київщині: розповідаємо як це було

Команда Університету Григорія Сковороди в Переяславі разом з молоддю з усіх куточків нашої держави долучилися до участі в щорічному всеукраїнському молодіжному заході «Головний табір країни», що минулого тижня вже вдруге відбувся поблизу Богуслава під патронатом Київської ОВА та за сприяння Міністерства молоді та спорту України.

УГСП репрезентували представники Студентської Ради університету та активні студенти Роман Беркут, Максим Маковий, Катерина Кравченко, Ольга Богданець та Анна Стешенко. Крім того, у якості спікера, до заходу долучився й ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур – говорив з учасниками про майбутнє нашої освіти, молодіжні проєкти й успішні кейси сучасної молоді. Також ділився досвідом організації освітнього процесу в альма-матер.

Як повідомляють організатори заходу, метою проведення заходу вкотре стало налагодження співпраці серед молоді країни та посилення її участі у державних процесах. У 2023 році табір згуртував понад 60 активних і молодих людей віком від 18 до 30 років, які протягом п’яти днів спілкувалися з низкою різногалузевих спікерів – нинішніх та колишніх урядовців, підприємців, депутатів, громадських діячів, представників молодіжних центрів й департаментів Київської обласної військової адміністрації, а також політологів, журналістів, маркетологів, блогерів, волонтерів, призерів Олімпійських ігор тощо. Слід зазначити, що захід відвідав пан Посол Португалії Антоніу Алвеш Машаду, який у ході свого виступу розповідав про взаємовідносини двох країн.

Поза цікавими лекціями та дискусіями учасникам було запропоновано пройти тренінги з розмінування та надання домедичної допомоги від «Товариства Червоного Хреста України». Їх провели альпіністка Тетяна Яловчак та головна пластунка Київщини Діана Прідьма.

Слід виокремити те, що ліричність головного табору забезпечив відомий український поет, музикант та військовий Павло Вишебаба. Ще сковородинівці побували на майстер-класах з фехтування, бейсболу, стрільби з лука, активно грали в футбол та волейбол, вдосталь накатались на ковзанах.

«Головний табір країни» зібрав найактивнішу молодь з різними поглядами та ментальністю. Вони отримали нову інформацію й обмінювалися своїм досвідом. Певні, запам’ятається їм надовго, подарує тяглість вражень.  Він про можливості для молоді тут і зараз, про дієву і ефективну співпрацю Київської обласної військової адміністрації з молоддю Київщини і делегатами інших регіонів. Це навчання і змістовне дозвілля, спорт та набуття «soft skills». Це голос молоді, котрий почули. Хочеться сподіватися, що такі заходи стануть доброю традицією і після нашої української Перемоги.

 

Пресцентр Студентської ради університету

Перейти до вмісту