Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > «З Григорієм Сковородою крокуємо у майбутнє»: ювілейний десятий конкурс триватиме до 15 листопада

В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі до 15 листопада 2023 року триває ювілейний Х традиційний творчий конкурс «З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє». Його приурочено прийдешній 301-шій річниці з дня народження великого українця, філософа світового рівня, письменника, педагога і музиканта Григорія Сковороди. Якщо ви, з якоїсь причини, чуєте про цей конкурс вперше то розповідаємо як долучитися та що потрібно.

Як і завше, відповідно до Положення про конкурс, у ньому беруть участь студенти та викладачі університету, яким до 15 листопада 2023 року слід представити організаційному комітетові конкурсу роботи у наступних номінаціях:

  • Наукові розвідки про життєвий шлях і творчу спадщину Григорія Сковороди (у формі есеїв, доповідей, рефератів, презентацій);
  • Літературні власні твори сковородинівської тематики, музичні композиції на вірші Григорія Сковороди або на вірші про нього;
  • Методичні плани вивчення творчости Григорія Сковороди у закладах освіти різного рівня, сценарії тематичних заходів;
  • Образ і постать Григорія Сковороди в різножанровому мистецтві;
  • Краєзнавча Сковородіана;
  • Меморіальні музеї Григорія Сковороди та їхня роль у розвиткові Сковородинознавства.

Надсилати свої роботи, додавши авторську довідку, у якій вказати ПІП автора, заклад освіти, факультет, групу (відділення клас тощо), поштову адресу, номер телефону та ПІП керівника роботи, місце роботи, посаду, за адресою:

Центр Сковородинознавства університету, вул. Сухомлинського, 30, м. Переяслав Київської обл., 08400 з поміткою «На конкурс».

Також роботи можна надсилати на електронну скриньку: scovoroda2006@ukr.net.

Контакти: 093-622-91-71 (Наталія Юхименко)

«Участь у цьому конкурсі – це традиційна можливість проявити себе, глибше розкрити свої природні здібності на прикладі поглибленого вивчення, засвоєння та використання учень, поетичного доробку філософа-письменника, педагога в науково-пошуковій, літературній, музичній, образотворчій творчості. Зголошуватися до участі запрошено всіх талановитих, ініціативних, відповідальних молодих особистостей, що власними натхненням і розумінням, разом з багатьма українцями, мають бажання творити непроминальний вінок пам’яті особистості Савича, його творчості та вагомій ролі в нашій історії», – нагадують у Центрі Сковородинознавства.

Підсумки і переможців у відповідних номінаціях буде оголошено і нагороджено на загальноуніверситетських урочистостях до дня народження Савича, які, за традицією, відбуватимуться в університеті 3 грудня 2023 року.

 

Інформацію надано Центром Сковородинознавства

Перейти до вмісту