Стратегували, напрацьовували спільні вектори діяльності молодіжної галузі: на Київщині відбувся молодіжний форум «PRO МЦ»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Стратегували, напрацьовували спільні вектори діяльності молодіжної галузі: на Київщині відбувся молодіжний форум «PRO МЦ»

На Київщині відбувся молодіжний форум «PRO МЦ (Про молодіжні центри)». Його учасниками стали більше 60 осіб з числа молоді, серед яких працівники діючих закладів молодіжної інфраструктури та представники тих громад, які планують відкриття молодіжних центрів, просторів, хабів. УГСП представляли ректор Віталій Коцур, який долучився до панельної дискусії, та фахівець соціально-гуманітарного відділу Вадим Домарецький що був безпосереднім учасником заходу, серед спікерів якого було кілька випускників університету.

Програмою дводенного заходу передбчалося обговорення стану та перспектив молодіжної роботи в регіоні, напрацювання вектору діяльності молодіжних центрів, просторів, хабів, методів та форм роботи молодіжних осередків, робота у малих групах. Насамперед з вітальними словами до усіх присутніх звернулися директор ГО «Інститут соціальної трансформації» Олег Водяний та начальчник управління молоді та спорту Київської ОВА Сергій Тимофєєв. Надалі відбулася панельна дискусія «Адвокація та сталість під час війни», спікерами якої були  начальник управління молоді та спорту КОВА Сергій Тимофєєв, депутат Київської обласної ради, голова профільної комісії Тетяна Самойленко, програмний директор ГО «YouthUp» Артур Кадельник, ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур й очільниця молодіжного простору Славутича Оксана Шевчук. Модерувала дискусію заступниця начальника управління молоді та спорту КОВА Світлана Назарук.

Поза тим, у рамках форуму, учасники поспілкувалися із начальником відділу молодіжної політики та розвитку молодіжних центрів Всеукраїнського молодіжного центру Максимом Луценком про важливість, стан та перспективи молодіжної інфраструктури у громадах. Тему «Програма «Молодіжний працівник» як інструмент підвищення кваліфікації фахівців, котрі працюють з молоддю» розкрила голова ГО «Асоціація Молодіжних працівників України» Леся Мукосєєва. Про «Активні парки та молодіжні центри (простори, хаби) у синергії роботи з молоддю та покращенні ментального здоров’я» говорили  представник Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Олександр Божок та представниця Київського обласного центру «Спорт для всіх» Ольга Дріг. Наостанок керівник Київського обласного молодіжного центру Андрій Михайлов  і начальник відділу молодіжної та інформаційної політики центру Владислав Міранович провели нетворкінг із напрацювання заходів із підвищення соціальної згуртованості молоді.

Форум реалізовано ГО «Інститут соціальної трансформації» спільно з Київським обласним центром, за сприяння управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації, у межах програми «Тримай», що впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією «YouthUp» за підтримки ЄС та Німецького банку розвитку KfW.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту