«Вперше за кілька останніх років черга до кабінету профкома сягає кінця фойє другого корпусу»: в УГСП розпочалося поселення студентів до гуртожитків

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Вперше за кілька останніх років черга до кабінету профкома сягає кінця фойє другого корпусу»: в УГСП розпочалося поселення студентів до гуртожитків

Сьогодні, 29 серпня 2023 року, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі розпочалося поселення до гуртожитків. З самого ранку територію студмістечка  заполонили новоспечені студенти разом зі своїми батьками, які, з’їхавшись чи не з усіх регіонів нашої Батьківщини, з трепетом чекали на довгооочікувану мить зустрічі з новими сусідами та оселею, яка відтепер стане їх другою домівкою.

Пресслужба університету прогулялася маршрутом поселення та поспілкувалася з новими мешканцями гуртожитків та їх батьками, розвідавши для вас чимало цікавих деталей.

Ближче до опівдня фойє другого корпусу повниться людьми – такої черги кабінет голови профспілкового студентського комітету університету, видається, не бачив, щонайменше з «доковідних» часів. З поміж інших поселяється й першокурсниця факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Юлія Сантіш’єва. Зізнається, наразі враження дуже приємні, а університет і його студмістечко справляють чудове враження. Новоспечена студентка уже пересвідчилася, що сковородинівці дуже привітні, завжди готові прийти на допомогу. Майбутній біолог вже встигла відвідати гуртожиток та кімнату, де житиме. Захоплено переповідає нам про нову кімнату на 4-х людей, з власною кухнею та санвузлом – щось схоже на маленьку родину, з якою тепер можна розділити увесь контраст вражень від перших занять, вражень чи знайомств. Юлія підкреслює – станом на нині більш ніж задоволена усім побаченим. «Більшість студентів заряджені на роботу та прагнуть здобувати нові знання та знайомства. Стоїмо тут у черзі з батьками новоз’явлених студентів. Кажуть, не бояться відпускати дітей у самостійне життя, адже поважають їхній вибір, довіряють їм», – ділиться першокурсниця.

Йдемо маршрутом поселення згідно алгоритму – відвідавши свій деканат і оформивши усі необхідні документи охочі жити в гуртожитках йдуть до вищезгаданого офісу профспілкового комітету, де отримують «Ордер» на поселення. Потім інструктаж у фахівця з охорони праці, відвідини медпункту та зустріч з комендантом, який, перевіривши твої документи, остаточно дає тобі перепустку яка свідчить що тепер ти – повноправний житель/ка того чи іншого гуртожитку.

Фахівець соціально-гуманітарного відділу університету, що безпосередньо, відповідає за поселення Вадим Домарецький ділиться спостереженням щодо того, що у 2023 році більшість охочих поселитися традиційно представляють центральні регіони України. Каже, наразі найактивніші студенти з Київщини та Черкащини. Вадим розповідає, що заступники деканатів приємно шоковані такою великою кількістю студентів. Раді й студенти – за тривалий час дистанційного навчання у зв’язку з епідемією та війною, вони, видається, нарешті мають повноцінну можливість відчути істинну атмосферу студентського життя.

Наразі, у перший день поселення, бажання поселитися до гуртожитків, за попередніми підрахунками, виявили близько сотні студентів. Поселення триватиме ще два дні – до 31 серпня. Здобувачі які з поважних причин не зможуть поселитися у ці дати матимуть можливість зробити це у робочий час в період з 1 по 10 вересня 2023 року.

 

Світлана Гресько

Перейти до вмісту