Університет Григорія Сковороди в Переяславі вітає українців з 32-ю річницею відновлення Незалежності

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Університет Григорія Сковороди в Переяславі вітає українців з 32-ю річницею відновлення Незалежності

24 серпня Україна відзначає одне з найбільших державних свят – 32-річчя своєї Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу, самостійно визначати свою долю. Ця подія підкреслила тривалий шлях нашого народу до самостійності – історію Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Великого Князівства Литовського, Української козацької держави, українських державних утворень початку ХХ століття.

У перші десятиліття свого незалежного шляху Україна пережила, щонайменше, три революції – Революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію Гідності. У 2013-2014 роках українці остаточно утвердили та відстояли свій європейський шлях розвитку, засвідчили готовність боротися за право самостійного вибору та свободи. Натомість росія, втративши вплив на нашу державу, вдалася до злочинної військової агресії. Вона окупувала Крим і окремі території східних областей України. Втім Збройні Сили України зберегли державність і невпинно відстоювали наше вже виборене право на цілісність як у 2014-му, коли зупинили вторгнення російської регулярної армії на Сході України, так і у 2022-2023 роках коли продовжують захищати від агресії територіальну цілісність і суверенітет вже всієї території нашої Батьківщини.

Протягом усього періоду Українського Незалежності серця сковородинівців билися в такт з серцем нашої Батьківщини. Університет Григорія Сковороди в Переяславі поділяв долю країни у найскладніші моменти її новітньої історії, його викладачі та студенти активно долучалися до усіх подій які наново формували і трансформували українську націю. Як і у 2014-році, коли ворог віроломно вдерся на територію України, так і у 2022 році, коли здійснив спробу окупувати усю територію України, альма-матер не збочила з свого державницького шляху, попри перепони і ризики продовжувала свою діяльність. 24 лютого 2022 року викладачі та співробітники, студенти та випускники взялися до зброї і стали на захист рідної землі у момент, коли ворог був у кількох десятках кілометрів від Переяслава. Вони підсилили волонтерський корпус закладу і надали прихисток першим біженцям, стали основою координаційного центру Переяславської громади, активно проводили заходи та акції в підтримку захисників.  Багато наших студентів та випускників знову вирушили у великий похід за Перемогою у найгарячіші бойові точки нашої держави. На жаль, чимало з них повернулося з полів бою «на щиті». Вічна їм вдячність, слава і пам’ять.

Надзвичайно важливо, що навіть у найскладніший час українці не втрачають свою віру у вільну та незалежну країну. Роки незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як держава, здатна утверджувати демократичні цінності, відстоювати свободу, гідність та розмаїття, захищати свій суверенітет і цілісність.

Нині ми не маємо жодного сумніву щодо того, що українська нація відбулася, і жоден міліметр її території не може просто так бути віддано на поталу ворогам – над усіма 603 628 квадратними кілометрами території нашої країни вже незабаром майорітиме державний стяг.

Дорогі українці, сковородинівці та друзі університету!

Університет Григорія Сковороди в Переяславі сердечно вітає вас із найкращим днем, яким життя може нагородити будь-яку націю, що повстала заради свободи, – із Днем незалежності України!

Усі великі успіхи нашої держави складаються з успіхів кожного небайдужого українця. Лише сміливі здобувають незалежність, і лише найкращі зі сміливих здатні передавати свободу від покоління до покоління. Передавати надію на те, що прийдешні покоління українців будуть вільними а свобода навічно залишиться дорогоцінною спадщиною для наших дітей та студентів, їхніх дітей і онуків.

З нагоди 32-ї річниці відновлення нашої Незалежності ми бажаємо вам міцного здоров’я, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту. Нехай кожен день вашого життя буде сповнений радістю, теплом і новими здобутками, а ваші добрі справи примножать славу рідної України. Покладаймося на наших захисників та успіх наших спільних дій і продовження активної співпраці, яка єднає нас, зміцнює нашу державу.

Нехай свято Незалежності, які в ці дні наповнилося новим змістом, принесе в наші домівки мир, добробут та процвітання!

Слава Україні! Героям слава!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту