Випускникам УГСП які уклали договір про роботу на посадах педпрацівників, передбачена одноразова адресна грошова допомога: як отримати її у 2023 році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Випускникам УГСП які уклали договір про роботу на посадах педпрацівників, передбачена одноразова адресна грошова допомога: як отримати її у 2023 році

Гарною неперервною традицією закладів вищої освіти в Україні уже багато років поспіль є надання одноразової адресної грошової допомоги в п’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленому на 1 січня календарного року, своїм випускникам, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, ступінь молодшого бакалавра, бакалавра або магістра спеціальностей галузі знань «01 Освіта/Педагогіка», або ступінь бакалавра, магістра іншої спеціальності і галузі знань та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу на посадах педагогічних працівників у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти.

Варто нагадати що Університет Григорія Сковороди в Переяславі теж надає можливість отримати таку виплату. Вкотре розповідаємо як це можна зробити.

Що потрібно аби отримати допомогу? Випускники ОР Магістр 2022 р. та ОР магістр, бакалавр 2023 р. отримують адресну допомогу за умови, що вони:

  • навчались за державним замовленням у державних та комунальних закладах вищої освіти незалежно від підпорядкування;
  • здобули освіту за спеціальностями галузі знань «01 Освіта/Педагогіка» або за іншою спеціальністю і галуззю знань;
  • уклали на строк не менш як три роки договір про роботу на посадах педагогічних працівників у закладах загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти, визначених органами управління освітою.

При дотриманні вищенаведених умов та подання випускником ЗВО, усіх необхідних документів, він має право на отримання одноразової адресної грошової допомоги у п’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року.

Зокрема, для отримання одноразової адресної грошової допомоги потрібно у термін до 10 жовтня поточного року подати такі документи:

  • копії договору про роботу на посаді педагогічного працівника у закладі загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти);
  • копію трудової книжки, завірену директором навчального закладу, в який працевлаштувався випускник;
  • довідку про працевлаштування з навчального закладу, яка підтверджує інформацію про роботу у закладах загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти, визначених органами управління освітою;
  • копію паспорта та ідентифікаційного номера;
  • заяву про надання допомоги написану власноруч (потрібно вказувати реквізити банківської карти).
  • копію диплому про освіту.

Важливо! Зверніть увагу, у разі відмови випускника приступити до роботи відповідно до укладеного договору про роботу на посаді педагогічного працівника у закладі загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти, звільнення його з ініціативи адміністрації за порушення трудової дисципліни, звільнення за угодою сторін або з ініціативи працівника протягом трьох років від початку роботи в закладі загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти одержувач допомоги повертає суму фактично одержаної допомоги до закладу вищої освіти (або його правонаступнику), який здійснював її виплату.

У разі зміни місця роботи випускника, але продовження перебування його на посаді педагогічного працівника у закладі загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти одержувач допомоги протягом 30 календарних днів з дня виникнення таких змін укладає договір за новим місцем роботи відповідно до вимог, визначених у п.1 Порядку.

Куди звертатися аби отримати допомогу випускникам Університету Григорія Сковороди в Переяславі? Усіх охочих чекають фахівці відділу профорієнтації та працевлаштування.

08401, м. Переяслав, вул. Сухомлинського, 30, корпус № 1, поверх № 1, каб. 121.

+38 (066) 242 52 77 (керівник відділу, Ольга Миколаївна)

+38(063) 755-08-61(фахівець відділу, Анатолій Миколайович)

joinupuniversity86@gmail.com (з приміткою «отримання одноразової грошової допомоги»).

Інформацію надано Відділом профорієнтації та працевлаштування

Перейти до вмісту