Сковородинівці вкотре долучилися до національної кампанії здачі крові

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Допомога > Сковородинівці вкотре долучилися до національної кампанії здачі крові

З перших днів війни, зокрема у її повномасштабній фазі що почалася 24 лютого 2023 року, українці демонструють незламність духу і працюють для Перемоги. Це робить нас сильнішими і наближає цей день. Щодня ми бачимо приклади людяності й відданості спільній справі, зокрема у простій та водночас вкрай важливій справі – здати кров, тим самим рятуючи життя іншим.

15 серпня 2023 року з 9:00 до 13:00 на території Переяславської центральної лікарні представниками КНП «Київський обласний центр служби крові», які у березні завітали до альма-матер, було проведено збір крові. З-поміж інших до нього, подекуди вже не вперше, долучилося й чимало сковородинівців, зокрема, ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник, керівник навчального відділу Анатолій Брехунець, відповідальний секретар приймальної комісії університету Василь Якуба, фахівці відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Максим Левченко і Петро Шихов та інші.

«Війна створює нові виклики: кров потрібна щодня як для порятунку українських воїнів, так і для мирних громадян, які страждають від агресії, розв’язаної російською федерацією. Наразі важливо збільшувати запаси безпечної і якісної донорської крові, яка допомагає не тільки рятувати життя військових, а й проводити планові операції в тилу, приймати пологи, здійснювати трансплантації. Відтак, вже не вперше командою університету долучаємося до національної кампанії здачі крові і будемо продовжувати робити це й надалі», – прокоментував пресслужбі університету ректор Віталій Коцур.

Процес здачі крові є не таким складним як може здатися на перший погляд – якщо ви не маєте якихось медичних протипоказань до здачі, то слід прийти в обласний центр служби крові або до його представників на виїзді маючи при собі паспорт та ідентифікаційний код. Зранку слід легенько поснідати, але й тим хто не потурбувався про сніданок пропонують чай та печиво. У пункті здачі крові вам виміряють тиск, поцікавляться про самопочуття і от ви вже здаєте 450 мл. крові. Процес не є таким складним, як може здаватися, на перший погляд і, можливо, не з найприємніших, проте в умовах війни усі розуміють вагу такого кроку – наша кров може врятувати чиєсь життя.

Як бонус сковородинівці отримали довідки які надають пільги, зокрема, при бажанні, можуть на день подовжити відпустку чи дати додатковий вихідний, та кілька гривень «на харчування». Спільно сковородинівці вирішили спрямувати зароблені кошти на благодійність, задонативши їх у збір на автівку для  один з підрозділів звягельської 30-ої ОМБ імені князя Костянтина Острозького, який наразі проводить наш працівник.

Відомо, що станом на момент завершення збору крові у Переяславі її здали понад півсотні охочих – як прості мешканці міста, так і освітяни, поліцейські, лікарі, представники органів влади.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту