Сковородинівці взяли участь у національній програмі залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA: як це було

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Сковородинівці взяли участь у національній програмі залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA: як це було

Представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі – студентка факультету технологічної та математичної освіти Дана Махмудова і фахівець соціально-гуманітарного відділу Вадим Домарецький – долучилися до національної програми залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA.

Юнаки й дівчата з усієї України прибули у мальовничі краї Київщини, аби створити простір для всебічного розвитку молоді.

На урочисте відкриття обміну завітали представники управління молоді та спорту Київської ОВА, Київського обласного молодіжного центру, відділу молоді та спорту міської ради, члени молодіжних рад міста та Київської області, а також активна молодь з різних куточків України.

Протягом 5 неймовірних днів у синергії молоді з різних куточків України, учасники обміну втілили у життя проект нового сучасного молодіжного простору.

Зокрема, було виконано такі роботи:

  • – поґрунтовано та пофарбовано стіни й стелю, нанесено дизайнерські зображення;
  • – пошліфовано та створено меблі;
  • – створено подіум-сцену;
  • – облаштовано додаткове освітлення.

Під час обміну учасники займалися не лише відновлювальними роботами, а й пізнавали культуру, історію та гостинність славетної Київщини. Відвідали екскурсію Ржищовом, завітали до археолого-краєзнавчого музею, Національного меморіального комплексу, музею образотворчого мистецтва імені Задорожного, взяли участь у майстер-класі ліпки з глини, декламували вірші Ліни Костенко, грали в командні ігри на пляжі й купалися у Дніпрі, а також варили юшку.

Крім того, учасники прокачували свої знання, навички та компетентності з різних тематик. Мали нагоду поспілкуватися з керівництвом управління молоді та спорту Київської ОВА, Патрульною поліцією Київської області, працівниками Київського обласного молодіжного центру, арт- та психотерапевтом, кандидатом історичних наук, головою Благодійного фонду Молодіжної участі, майстром спорту з дзюдо та алиш, випускницею Міжнародної академії акторської майстерності.

Відмітимо, що програма впроваджується Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» та громадською організацією «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» у рамках проєктів ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії відповідно.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту