Ректор УГСП Віталій Коцур та голова Студентської ради Роман Беркут долучилися до засідання Спілки ректорів України: про що говорили та про що домовилися

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректор УГСП Віталій Коцур та голова Студентської ради Роман Беркут долучилися до засідання Спілки ректорів України: про що говорили та про що домовилися

У четвер, 13 липня 2023 року 2023 року на базі столичного Державного торговельно-економічного університету відбулося розширене засідання Спілки ректорів України, участь у якому взяли заступники міністра освіти і науки Михайло Винницький та Світлана Даниленко, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко, голова Державної служби якості вищої освіти Руслан Гурак, а також ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур та голова Студентської ради університету Роман Беркут, а також ректори й очільники органів студентського самоврядування інших закладів вищої освіти. 

Зібрання підсумувало складання національного мультипредметного тесту, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування, обсяги цьогорічного державного замовлення, про що поінформував заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

«У ході зібрання ми обговорювали актуальні питання вступної кампанії, підсумки складання національного мультипредметного тесту, проведення ЄВІ та єдиного фахового вступного випробування. Також підіймалися питання щодо нової стратегії в освіті, системи фінансування закладів вищої освіти в прийдешньому році. На зборах були присутні керівники органів студентського самоврядування університетів з якими була підписана спільна декларація. Усі промовці окреслювали сучасні погляди науковців на місію і роль студентства в суспільстві та закладі вищої освіти», – розповідає ректор Віталій Коцур.

«Важливо, що у ході зібрання ми порушили актуальні питання студентського життя, зокрема стипендіального забезпечення, підвищення якості освітнього процесу тощо. Йшлося й про національну законодавчу базу та міжнародні нормативно-правові акти, якими керується студентське самоврядування у своїй діяльності», – додає керівник студентського самоврядування УГСП Роман Беркут.

Кульмінацією стало підписання Спільної декларації Спілки ректорів України та керівників органів студентського самоврядування закладів вищої освіти. Серед її закладів-підписантів й Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту