Команда УГСП згуртувалася навколо онлайн-події «US-Ukraine Academic Meet-and-Greet» від ГО «AHEAD Ukraine»: розповідаємо чому це важливо

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Команда УГСП згуртувалася навколо онлайн-події «US-Ukraine Academic Meet-and-Greet» від ГО «AHEAD Ukraine»: розповідаємо чому це важливо

У вівторок, 27 червня 2023 року, команда Університету Григорія Сковороди в Переяславі згуртувалася навколо онлайн-події «US-Ukraine Academic Meet-and-Greet» від AHEAD Ukraine. Тут говорили про те як відновити та збагатити Україну, надаючи її студентам, викладачам та науковцям покращений доступ до глобальних освітніх ресурсів.

У заході брали участь американські університети, зокрема Техаський університет в Остіні, Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Києво-Могилянська академія, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та інші. Сковородинівську альма-матер представляли: ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур; проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник; керівниця відділу міжнародних зв’язків Валентина Крикун; декан факультету фінансово-економічної і професійної освіти Світлана Кучеренко; завідувач кафедри географії, екології і методики навчання Людмила Воловик; доцент кафедри географії, екології і методики навчання Катерина Ковальська; доцент кафедри обліку, оподаткування та бізнес-управління Тетяна Кузнєцова; доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування Віта Виноградня й доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування Людмила Бурдонос.

На початку заходу слово мали його модераторки, волонтерки з Техасу, засновниці ГО «AHEAD Ukraine» Дарія Ледесма і Поліна Шабарова. У ході виступу керівництва Університету Григорія Сковороди в Переяславі подякувало американським колегам та представникам ГО «AHEAD Ukraine» за проявлену ініціативу та раніше проведені спільні заходи з УГСП (професор з економічної географії Техаського університету (м. Остін, США) Майкл Пирж був активним учасником Міжнародної науково-практичної конференції «Географічна наука та освіта: перспективи й інновації», а 5 жовтня за ініціативи кафедри фінансів, обліку і оподаткування ФФЕПО відбулася онлайн-зустріч представників УГСП із професором  прим.авт.) й те, що ця громадська організація передала ноутбуки (пожертви американців) до УГСП, який приймає студентів-переселенців з окупованих регіонів України та зон бойових дій.

Також сковородинівці висловили сподівання на подальшу співпрацю за напрямами: гостьові лекції, конференції та інші спільні наукові заходи, мобільність викладачів та здобувачів (зокрема віртуальна), продовження практики проведення «мовних клубів», обмін досвідом щодо психологічної підтримки щодо супроводу  військових та ветеранів, членів їх родин у контексті розбудови Центру ветеранського розвитку УГСП, спільний доступ до віртуальних лабораторій, симуляторів, онлайн-платформ, зміцнення матеріально-технічної бази українських ЗВО загалом та УГСП зокрема шляхом залучення комп’ютерної техніки та лабораторного обладнання від американських колег. Також у ході підсумовування заходу доцентка Тетяна Кузнєцова запропонувала створити Консорціум присутніх на заході університетів заради подальшої плідної співпраці

Надалі присутні знайомилися між собою, обговорювали виклики українського сьогодення. Українські освітяни ділилися уроками викладання під час війни, а американські науковці розмірковували над тим, як можуть допомогти Україні та які проєкти могли б запустити задля підтримки українських колег та студентів.

Академічна спільнота університету вдячна американським колегам та представникам ГО «AHEAD Ukraine» та висловлює сподівання на подальшу співпрацю за окресленими напрямками.

Довідково: AHEAD Ukraine – це благодійний проєкт, спрямований на підтримку освітян та студентів в Україні. Їх місія – відновити та збагатити Україну, надаючи її студентам, викладачам і науковцям покращений доступ до глобальних освітніх ресурсів. Громадська організація працює в кількох основних напрямках, базуючись на опитуванні потреб українських освітян: надає обладнання для зруйнованих та пошкоджених шкіл та вищих навчальних закладів; підтримку та співпрацю з американськими професорами та викладачами для українських викладачів та студентів; англомовні книги для дітей в Україні та українських біженців за кордоном.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту