Ректор Віталій Коцур отримав Грамоту Верховної Ради України з рук народного депутата Олександра Федієнка

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Ректор Віталій Коцур отримав Грамоту Верховної Ради України з рук народного депутата Олександра Федієнка

Як ми вже розповідали у попередній публікації, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбулася презентація нової спільної праці «Релігійний чинник соціокультурних розколів в українській історії» відомого наукового тандему академіків та професорів Віктора Коцура, Василя Балуха та Миколи Шкрібляка. Її присвячено комплексному дослідженню соціокультурних розколів.

Поміж інших активну участь у зібранні взяв народний депутат України 9-го скликання, представник Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко. Мав промову та приїхав не з порожніми руками.

Насамперед народний депутат відзначив потужну промову присутнього на заході Митрополита Епіфанія, та, зокрема, тезу про «свій фронт для кожного з нас». Зазначив, що кожен з нас нині творить історію яка вже, частково, закарбована у презентованій книзі та формуватиме майбутню парадигму нашої історії, яку неодноразово намагалися переписати та зруйнувати.

«Нині моїм друзям та партнерам, зокрема військових НАТО, стає соромно за тези які вони казали мені в день початку повномасштабного вторгнення. Про те, що ми не витримаємо три дні. А я казав їм, що ми можемо сперечатися один з одним всередині нашої країни, але коли ми розуміємо хто наш зовнішній ворог Україна об’єднується і чинить відповідний опір. Я дякую кожному з вас за вашу боротьбу, за вашу працю», зазначив Олександр Федієнко та виконав приємну місію й нагородив ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталія Коцура Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки, впровадження сучасних методів навчання та виховання молоді, багаторічну плідну педагогічну та науково-педагогічну діяльність, високий професіоналізм.

Також варто додати, що у цей день Предстоятель Православної Церкви України, митрополит Київський і всієї України Митрополит Епіфаній нагородив ректора та науковців, які в цей день презентували книгу орденом святого великомученика Юрія Побідоносця з трактуванням «За віддане служіння Богові й Україні та жертовність у захисті добра і правди».

Щиро вітаємо ректора з цими почесними відзнаками. Бажаємо незгасимого оптимізму, творчої наснаги, вагомих досягнень у здійсненні задуманого та нових здобутків у роботі й наукових пошуках.

Нехай Ваша енергія, багаторічний досвід, невичерпний інтелектуальний потенціал і надалі служать на благо сковородинівської альма-матер та України!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту