Доцентка Людмила Леваєва взяла участь у Міжнародній літній школі «Science Communication» від Університету імені Адама Міцкевича в Познані

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Доцентка Людмила Леваєва взяла участь у Міжнародній літній школі «Science Communication» від Університету імені Адама Міцкевича в Познані

З 11 по 17 червня 2023 року заступниця завідувача кафедри економіки Університету Григорія Сковороди в Переяславі, кандидатка економічних наук, доцентка Людмила Леваєва взяла участь у Міжнародній літній школі «Science Communication» від Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Польща). За традицією ділиться враженнями з пресслужбою університету.

Група з 24 представників різних університетів України приїхала у місто Познань 11 червня. Заселилися у чудовий готель «Pałac w Dębinie», який має довгу історію та мальовничу природу.

З понеділка, 12 червня 2023 року, почались заняття у Міжнародній літній школі. У перший день відбулося урочисте відкриття, де координаторка від Університету імені Адама Міцкевича Джоанна Барщ та проректор Рафал Вітковський привітали учасників та розповіли про свій університет. Вітковський розповів про наукову комунікацію та шляхи її впровадження не тільки в межах університету, а й в публічній сфері. Представники університету імені Адама Міцкевича подарували учасникам школи брендовані чашки, блокноти, ручки та шопери.

На другий день дві лекції учасникам зібрання прочитала представниця Фрайбургського університету Єва Рюскамп, яка представила свій університет та окреслила шляхи впровадження наукової комунікації у німецьких ЗВО. Третю лекцію провела Анна Млинарчик, яка є координаторкою фестивалю науки та мистецтв. Лекторка поділилася досвідом організації такого заходу та як подібні фестивалі допомагають науковій комунікації. Після трьох лекцій учасники мали нагоду спробувати себе в скандинавській ходьбі та прогулятися околицями.

У середу, 14 червня 2023 року, учасники прослухали лекцію від Пшемислава Станули, який розповів про досвід створення подкастів та детально розповів про те, як це можна зробити. На другій лекції режисерка Дорота Латур показала, як через документальні фільми можна впроваджувати наукову комунікацію та продемонструвала декілька своїх робіт. Третя лекція, яку провів Міхал Кєжковський, викликала багато дискусій. Вона була присвячена дослідженням у сфері усної історії. Ця сфера є досить цікавою, адже вона не вимагає відновлення історичної правди, а лише збирає історії людей.

Після трьох цікавих лекцій українці разом з координаторами проєкту від польського університету зібралися біля вогнища, де приємно провели час за затишною бесідою.

Четвер був останнім днем лекцій. Професорка університету імені Адама Міцкевича Анна Бялас розповіла про роботу у сфері навчання дітей, що є білінгвами. Після першої лекції доктори Марцін Маркович та Томаш Скірецький розповіли про свій проєкт «The Long Night of Anglicists». Це відносно молодий, але досить великий фестиваль присвячений англійській мові. Під час останньої лекції спікери провели вікторину на знання культури Польщі, на якому учасники школи показали високі результати.

У останній день, 16 червня 2023 року, українцям провели екскурсію центром міста та надали можливість записати свій власний подкаст. 17 червня 2023 року група учасників відправилася додому.

Участь у Міжнародній літній школі є цікавим досвідом. Людмила Леваєва розширила свої знання з наукової комунікації та здобула нові навички, які стануть у нагоді в роботі. Дякуємо керівництву університету та організаторам за таку чудову можливість!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту