Організатори благодійної акції «Одягни вишиванку – підтримай захисника» розповіли на що витратили виручені кошти

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Допомога > Організатори благодійної акції «Одягни вишиванку – підтримай захисника» розповіли на що витратили виручені кошти

Як ми розповідали раніше, з 16 по 19 травня 2023 року на території Університету Григорія Сковороди в Переяславі та у сквері біля Вознесенського собору, що біля фонтану і «Серця Переяслава», відбувалася благодійна акція «Одягни вишиванку – підтримай захисника», яка вже вдруге згуртувала все місто навколо гарного українського дозвілля та допомоги захисникам з нагоди Всесвітнього дня вишиванки.

Якою була акція протягом усіх чотирьох днів ми розповідали в подобових репортажах з місця події. Разом за 4 дні акції організаторам вдалося зібрати 74 658 гривень, 30 копійок. Загальна сума по місту за два дні 18 і 19 травня – 45 418 гривень 30 копійок, по університету 16 і 17 травня – 29 240 гривень. Нині ж організатори оприлюднили звіт про витрати акумульованих коштів.

Як розповідає координаторка акції Алла Зленко, 10 070 гривень перерахували здобувачу IV курсу спеціальності «Політологія» факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі, бійцю 16 батальйону 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Антону Березі. 9 березня 2022 року він потрапив в полон, з якого втік з побратимами. 10 травня отримав поранення під час штурму переправи росіян під селищем Білогорівка Луганської області. Наразі проходить лікування в Інституті травматології та ортопедії, за рік йому зробили вже 12 операцій, попереду довга реабілітація та відновлення.

У свою чергу військовослужбовцю 56-ої окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, солдату-переяславцю Юрію Гагаріну виділили 7000 гривень на купівлю автомобільного причепа для можливості підвезення продовольства та всіх необхідних речей для підрозділу. До речі, причеп не поїхав пустим на передові позиції, а був завантажений продуктами харчування та паливом, які так необхідні нашим захисникам, завдяки сприянню міського голови Вячеслава Саулка.

Чек 3
зображення_viber_2023-06-06_18-26-28-173

Поза тим, депутати Переяславської міської ради Михайло Шамрай, Лідія Оверчук, Ірина Прісич, Любов Томенко та Оксана Миколаєнко від фракції «Слуга народу», які є співорганізаторами благодійної акції спільно з ініціаторами, викладачами та завідувачкою кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності Аллою Зленко, деканом факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Вячеславом Редзюком, ректором Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталієм Коцуром придбали та передали переяславською волонтеркою Інною Марченко шість двомісних палаток на суму 13 068 гривень для 91 дивізіону ОПТДН, військослужбовцям з Переяслава які нині стоять на нулі.

чек 4
DSC_9094
DSC_9089

Значну частину коштів організаторами витрачено на придбання трьох приладів нічного бачення для автомобілів на суму 21 829 грн. Два з них передано через волонтера Руслана Стародуба ГО «4.5.0. Переяслав» для підрозділу «Білі янголи», які нині стоять на донецькому напрямку. Один прилад передано в 93 бригаду, 8 роту для військовослужбовця з Переяслава, Якова Познякова. З квітня 2023 року військові, які захищають Батьківщину з першого дня повномасштабної війни, відправились на бойове завдання на Схід України, стояли в обороні Бахмута – мобілізовували поранених, надавали допомогу, виконували самі складні завдання.

чек 5
DSC_9143
DSC_9135

Також для Якова та його побратимів придбали тактичні наушники. З врахуванням доставки у підрозділ поштовим оператором вони обійшлися у 2743 гривні.

чек 6
яші шось там
DSC_9146

5 025 гривень витратили на придбання інгредієнтів для приготування смачного сушеного «переяславського борщу» – 75 кілограмів капусти та 40 кілограмів цибулі. Такий борщ готує Ольга Дрига зі своєю командою «нескорених», оскільки наразі надходить багато запитів на продукти швидкого харчування, в тому числі і «швидко супи».

«Анна Сахно домовилась, отримала і передала нашій організації невелику партію сухих супів від ініціативної групи «Годуємо патріотів» з Кропивницького.  Саме ця передача і надихнула мене організувати власне виробництво. «Годуємо патріотів» поділилися своїми рецептами і надали консультації щодо сушіння. Я опублікувала на своїй сторінці у Facebook заклик до добровольців з сушарками. Навіть не сподівалася на успіх справи. Але люди відгукнулися і «сушки загули». Наразі ми готуємо до розфасування 1000-ий пакет борщу – це 7000 літрів борщу який буде приготовлено нашими захисниками. Надаємо їх туди де є потреба у швидкому харчуванні і є можливість їх приготувати. Наразі наш борщ їли в Бахмуті, Куп’янську та багатьох інших населених пунктів Донеччини. Усе це можливо за підтримки наших учасників команди нескорених і небайдужих українців. Овочі нам пересилали навіть з Івано-Франківська. Переяславці і жителі сіл завжди надають свою підтримку і допомогу. Щиро їм дякуємо. Наразі овочі вже перероблені і майже розфасовані. Але цибуля і капуста потрапляють і в тисячний набір. Щиро дякую вам за підтримку і таку чудову акцію!», – говорить Ольга Дрига і додає, що на даному етапі рецептуру змінено. Туди додали сушені укроп, петрушку, зелену цибулю, спеції. Також виготовляли пісний борщ з грибами і зелений борщ. Зізнається, супи популярністю не користуються, борщ виходить смачнішим.

Принагідно Алла Зленко дякує «Оптовому магазину» (знаходиться на Підварках) в особі Володимира та Василя Соловко, які посприяли придбанню овочів по закупівельній ціні, а також безкоштовно передали декілька кілограмів моркви для приготування смачного сушеного «переяславського борщу».

Чек 2
photo_2023-06-08_14-57-22
photo_2023-06-08_14-57-24

Для переяславця, лейтенанта Олександра Дорошенка з групи розвідки полку «Азов» Національної гвардії України, в/ч 3057 і його побратимів, зроблено переказ коштів на суму 5025 грн. для придбання приладу нічного бачення.

Дорошенко_page-0001

Наразі із зібраних коштів з благодійної акції «Одягни вишиванку – підтримай захисника» було витрачено на придбання необхідних речей та реабілітацію захисників 64 760 грн., ще залишилося 9898 грн., які будуть перераховані за першим же запитом від військовослужбовців/здобувачів Університету Григорія Сковороди в Переяславі чи військовослужбовців/переяславців, які самовіддано боронять нашу країну та потребуватимуть нашої підтримки і допомоги.

Слід зазначити, що ініціатором заходу «Одягни вишиванку – підтримай захисника» була кафедра соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Традиційно він відбувався за підтримки міського голови Переяславської ОТГ Вячеслава Саулка й за активної участі фракції політичної партії «Слуга народу» у Переяславській міській раді, Відділу культури і туризму Переяславської міської ради, КЗ «Переяславського ЦКМ» й МЦ «Зустріч». Принагідно організатори дякують усім хто долучався до акції, донатив на підтримку захисників.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту