Сковородинівці завітали із профорієнтацією до Ворохтянського ліцею і підписали договір про співпрацю з місцевою селищною радою

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Сковородинівці завітали із профорієнтацією до Ворохтянського ліцею і підписали договір про співпрацю з місцевою селищною радою

23 травня 2023 року команда Університету Григорія Сковороди в Переяславі у складі доцента кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І. П. Стогнія Лариси Харченко, доцента кафедри політології Алли Рубан та провідного фахівця навчально-наукового відділу, викладачки кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін Наталії Новородовської завітала до Ворохтянського ліцею Ворохтянської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області з метою проведення профорієнтаційної роботи.

Під час зустрічі представниці УГСП поспілкувалися з директором ліцею Любовʼю Білоус, заступником директора з навчально-виховної роботи Тетяною Олесів та учнями 10-11 класів. Зокрема, з метою ознайомлення зі специфікою роботи нашого університету, до уваги учнів було представлено промо-ролик, буклети спеціальностей та розгорнуті відповіді про можливості навчання у нашому ЗВО.

«Надзвичайно приємно, що в умовах сучасної російсько-української війни, ми маємо змогу проводити профорієнтаційну роботу на території України. Адже першочерговим завданням працівників освіти є підготовка висококваліфікованих кадрів, професіоналів своєї справи, що в подальшому будуть працювати задля відбудови нашої держави. Університет Григорія Сковороди в Переяславі має досить велику кількість спеціальностей, що легко дозволяє здійснювати підготовку здобувачів вищої освіти за різними освітніми програмами», – зазначає одна з ініціаторок зустрічі Наталія Новородовська.

У результаті зустрічі учні ознайомилися із нюансами вступної кампанії 2023 року, матеріалами профорієнтаційного кейсу УГСП та виявили зацікавленість щодо навчання у нашому закладі.

Згодом, 25 травня 2023 року Університет Григорія Сковороди в Переяславі підписав договір про співпрацю з Ворохтянською селищною радою Надвірнянського району Івано-Франківської області.

На зустрічі були присутні доцент кафедри політології УГСП Алла Рубан, доцент кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І. П. Стогнія УГСП Лариса Харченко, провідний фахівець навчально-наукового відділу, викладач кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін УГСП Наталія Новородовська, голова Ворохтянської селищної ради Олег Дземʼюк та начальник відділу освіти, культури, сімʼї, молоді та спорту Ворохтянської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області Наталія Костюк.

У рамках співпраці передбачається:

  • обмін викладачами з метою стажування на безоплатній основі, читання лекцій, проведення спільних навчальних та наукових заходів;
  • проведення спільних конференцій та семінарів, обмін науковою літературою;
  • спільна участь у міжнародних академічних програмах, виконання дослідницької роботи в рамках міжнародних грантів;
  • організація програм обміну здобувачами вищої освіти з метою навчання, стажування, виробничої практики, дослідницької роботи;
  • розробка спільних проєктів на отримання грантів національних та міжнародних програм;
  • проведення відкритих лекцій, семінарів, симпозіумів, навчальних поїздок, консультацій та інших заходів, що проводитимуться на взаємних підставах;
  • спільна розробка методичного та інформаційного забезпечення навчального процесу, підготовка та видання підручників, навчальних посібників тощо.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі сподівається на плідну та багаторічну співпрацю з Ворохтянською селищною радою Надвірнянського району Івано-Франківської області.

 

Інформацію надано делегацією, яка представляла УГСП в рамках даних заходів

Перейти до вмісту