«Переяслав на мініатюрах Радзивіллівського літопису»: у понеділок в УГСП відбудеться лекція історикині Олени Колибенко

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > «Переяслав на мініатюрах Радзивіллівського літопису»: у понеділок в УГСП відбудеться лекція історикині Олени Колибенко

У понеділок, 29 травня 2023 р. об 11.00 з нагоди відзначення Всеукраїнського дня краєзнавства в конференц-залі імені Василя Сухомлинського Університету Григорія Сковороди у Переяславі (Київська область, м. Переяслав, вул. В. Сухомлинського, 30, корпус №2) відбудеться науково-просвітницький захід «Краєзнавчі зустрічі».

У межах зібрання старшим науковим співробітником НДВ історичного краєзнавства НІЕЗ «Переяслав» кандидатом історичних наук, доцентом Оленою Колибенко буде прочитано лекцію на тему: «Переяслав на мініатюрах Радзивіллівського літопису».

Ініціатива реалізується науково-дослідним відділом історичного краєзнавства Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» у партнерстві з Університетом Григорія Сковороди у Переяславі (кафедра історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін; навчально-науковий центр історичного краєзнавства Київщини; наукова бібліотека) та Переяславським міським осередком Національної спілки краєзнавців України.

У ході лекції на наочному матеріалі планується здійснити огляд найбільш виразних сюжетів з історії середньовічного Переяслава відображених у пам’ятці, а також продемонструвати краєзначий потенціал вказаних візуальних джерел.

Усіх охочих запрошено відвідати зустріч та поспілкуватися про історію одного з найдавніших міст України.

 

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту