Науково-методологічний семінар зібрав аспірантів УГСП, аби ті обмінялися досвідом і обговорили власні дослідження

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Науково-методологічний семінар зібрав аспірантів УГСП, аби ті обмінялися досвідом і обговорили власні дослідження

24 травня 2023 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбувся Науково-методологічний семінар здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти «Сучасні проблеми та перспективи розвитку освіти і науки». Участь у семінарі взяли аспіранти 1-4 курсів усіх форм навчання.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор УГСП Віталій Коцур. Він привітав учасників з Днем науки, наголосив на важливості і своєчасності наукових досліджень і їх значенні для розвитку закладів освіти й держави.

Серед спікерів семінару були гаранти освітньо-наукових програм, наукові керівники аспірантів, керівники наукових шкіл: докторка педагогічних наук, професорка Ольга Шапран, докторка наук з фізичної культури і спорту, професорка Наталя Пангелова, докторка історичних наук, професорка Валентина Молоткіна. Вони ознайомили учасників з традиційними методологічними підходами, вимогами до підготовки дисертаційних досліджень, умовами та перспективою створення разових спеціалізованих рад по присудженню наукового ступеня доктора філософії.

Модерувала семінар завідувачка відділу аспірантури та докторантури УГСП Антоніна Розсоха. Вона ознайомила аспірантів з метою семінару такого формату, сучасними вимогами до наукового дослідження та їх застосування у власних дослідницьких проектах.

Семінар був спрямований на надання учасникам необхідних знань і навичок для вибору методологічних інструментів, які відповідають вимогам сучасної науки.

Цілями семінару були:

– заохочення обговорення та обмін досвідом між аспірантами щодо вибору та застосування принципів, форм, методів, підходів у їхніх власних дослідженнях;

– сприяння розвитку критичного мислення учасників щодо вибору методологічних інструментів;

– стимулювання їх до пошуку нових, творчих підходів у науковому дослідженні.

Презентували свою тематику дослідження аспіранти І-IV років навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі усіх спеціальностей: 011 Освітні, педагогічні науки; 014 Середня освіта (українська мова і література); 015 Професійна освіта; 017 Фізична культура і спорт; 032 Історія та археологія; 033 Філософія; 035 Філологія; 051 Економіка; 053 Психологія; 071 Облік та оподаткування; 072 Фінанси, банківська справа та страхування; 281 Публічне управління та адміністрування.

 

Пресцентр відділу аспірантури та докторантури

Перейти до вмісту