«Забіг заради миру»: у суботу сковородинівці пробігли тетіївську милю до перемоги

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > «Забіг заради миру»: у суботу сковородинівці пробігли тетіївську милю до перемоги

У суботу, 20 травня 2023 року, у місті Тетієві на площі Героїв Майдану ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур та низка спорстменів сковородинівців долучилася до захоплюючої спортивно-розважальної події «Забіг заради миру» – Тетіївська миля – до перемоги». Захід відбувався за сприяння Всеукраїнського центру фізичного здоровʼя населення «Спорт для всіх».  Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі переповідає як це було.

З вітальним словом до присутніх звернулися заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, мер міста Богдан Балагура, заступник голови Київської ОВА Віталій Власюк, голова Всеукраїнського центру фізичного здоровʼя населення «Спорт для всіх» Андрій Ребрина, голова Управління фізичної культури і спорту КОДА Сергій Тимофєєв й ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур. У своїх виступах вони наголосили, що навіть попри війну здоровʼя нації повинно бути у відмінній формі, адже спорт сприяє не тільки зміцненню фізичного здоровʼя, а й покращує морально-психологічний стан населення.

За повідомленням організаторів у змаганнях взяли участь близько 2 000 осіб. Цікаво, що наймолодшому атлету – 3 роки, а найдосвідченішому – 86.

Спочатку спортсмени заспівали гімн України, а потім виконали загальну руханку з метою розминки м’язів і суглобів. Надалі прихильники бігу випробували свої сили на дистанціях 500 м (від 8 до 14 років), 804,5 м (особи від 15 до 18 років та старше). Найменші учасники, діти до п’яти й семи років, долали 100-метрівку. Окрім цього, доступні були сімейні старти на 500 м, скандинавська ходьба на 804,5 м (півмилі) й біг на 1 609 м (милю) для всіх охочих.

Цікавою стала географія учасників. На спортивний захід завітали прихильники бігу з різних куточків Київщини – крім Переяслава це були Буча, Ірпінь, Славутич, Фастів, Гатне, Макарів, Великодимерська, Дмитрівська та Боряська громади, а найбільша кількість учасників представляли Тетіївщину та Білоцерківщину. Взяли участь в заході і гості Київщини з Києва, Нікополя Дніпропетровської області, Гуменців з Хмельниччини та Кривчунки, що на Черкащині.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі представляли студенти факультету фізичної культури, спорту і здоров’я – Констянтин Кузьменко та Денис Ситник (група ФК-32 фізична культура) й Антон Неволін (ФКС-13 фізична культура). Забігаючи наперед слід зазначити, що вони зайняли призові місця. На фініші були нагороджені медалями, кубками, дипломами та подарунками.

Справжніми зірками спортивного свята стали легкоатлети-олімпійці Київщини, майстри спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, переможці та призери низки міжнародних стартів, які завітали притримати захід. Це Дмитро Баранівський – чинний рекордсмен України в марафоні, учасник літніх Олімпійських ігор в Афінах-2004 та Дарина Михайлова – учасниця літніх Олімпійських ігор в Токіо-2020.

Також окремої уваги заслуговує локація «Активні парки – програма Президента України». Саме тут, на модульному майданчику відбулося групове шоу фітнес-тренування, до якого долучилися офіційні координатори «Активних парків» зі всієї України, зокрема більшість громад Київщини. Завершилася спортивна частина на локації відкритою дискусією з учасниками, відповідями на питання координаторів парків.

Також в рамках програми заходу було чимало різноманітних спортивних активностей для прихильників здорового способу життя: диск-гольф, скелелазіння, флорбол, туристичні вузли, лабіринт, дистанція з орієнтування, танцювальний майстер-клас Hip-Hop та Jazz Funk. Працювало наметове містечко. Також протягом заходу проводилася виграшна лотерея з цінними подарунками від організаторів та партнерів заходу. Свято спорту в Тетієві продовжилося святом з розвитку молодіжної сфери.

Дякуємо Збройним силам України за можливість для наших спортсменів тренуватися та виступати на обласних і всеукраїнських змаганнях, прославляти Україну на спортивному фронті міжнародних арен. Віримо в Перемогу над московитською ордою!

 

Пресслужба університету, за матеріалами Управління фізичної культури і спорту КОДА

Перейти до вмісту