Підсумки виборів до Студентської ради університету. Хто став новим головою студентської ради, головою студентської ради факультету та головами студентської ради гуртожитків?

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Підсумки виборів до Студентської ради університету. Хто став новим головою студентської ради, головою студентської ради факультету та головами студентської ради гуртожитків?

У четвер, 20 квітня 2023 року, відповідно до «Положення про органи студентського самоврядування Університету Григорія Сковороди в Переяславі та протоколів студентської виборчої комісії на платформі «Moodle» відбулись вибори до Студентської Ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Протягом цілого дня сковородинівці обирали нового очільника Студентської ради університету, голів студентських рад факультетів та голови студентських  рад гуртожитків.

Як обирали у зв’язку з воєнним станом?  Студентська виборча комісія, заручившись підтримкою Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю університету, підготувала онлайн-форми для голосування на платформі «Moodle» покликання на які, разом з пам’яткою виборця та рішенням про зміни в процедурі голосування Конференції студентів університету, у день голосування, з’явилися на офіційному сайті університету та на сторінках органів студентського самоврядування у соціальних мережах. Протягом робочого дня усі виборці мали змогу анонімно проголосувати за цими формами та обрати своїх претендентів на виборні посади, або ж проголосувати «Проти всіх» – цей вибір було передбачено у кожній з форм. Уже надвечір у соцмережах самоврядуванці оголосили переможців перегонів – назвемо їх імена і ми:

У ході голосування на посаду голови студентської ради університету перемогу здобув студент І року навчання магістратури факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Роман Беркут, спередивши свою опонентку студентку І року навчання магістратури факультету історичної і соціально-психологічної освіти  Валерію Кузьменко на 785 голоси.

Роман Беркут

Стосовно голів студентського самоврядування факультетів, то тут імена тріумфаторів розподілилися наступним чином: головою студентської ради факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій стала  студентка цього факультету Дарина Макарчук;

Макарчук

факультету технологічної і математичної освіти – студентка цього факультету Катерина Кравченко;

Кравченко

факультету історичної і соціально-психологічної освіти – студентка Карина Степаненко;

Степаненко

факультету педагогічної освіти, менеджменту та мистецтва – студентка Марина Прокопенко

Прокопенко

Головою студентської ради факультету фінансово-економічної і професійної освіти стала  студентка Юлія Бойко;

Бойко

факультету фізичної культури, спорту і здоров‘я – студент Петро Жилка;

Жилка

а головою студентської ради факультету української та іноземної філології – студент Андрій Яковлев.

Яковлев

З радістю оголошуємо вам і результати виборів голів студентських рад гуртожитків. Гуртожиток № 1 може привітати з приводу перемоги студентку III курсу факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Марія Жилка

Жилка

а гуртожиток № 2 – студентку ІІ курсу факультету історичної і соціально-психологічної освіти Ольга Богданець.

Богданець

Скільки й за кого проголосувало, які відриви між кандидатами? Про те, скільки осіб проголосувало за кожного з кандидатів і з яким відривом від опонентів переміг кожен з фаворитів можна дізнатися з протоколу №8 засідання Студентської виборчої комісії з виборів до органів студентського самоврядування. Він повноцінно, мовою фактів та цифр, пояснює увесь перебіг виборних змагань.

«Хоч перебіг виборчого процесу цьогоріч відбувався не в звичному для всіх форматі, проте вибори до студентської ради університету можна вважати успішними. Загалом, у цей день свій вибір зробило 1144 студентів нашого університету. Я хочу подякувати всім хто долучився до виборчого процесу. Новообраному складу Студентської ради університету хочу побажати терпіння, натхнення та плідної роботи», – додає голова студентської виборчої комісії Катерина Шершень.

А нам залишається привітати переможців та побажати їм натхнення, творчої енергії, успішного завершення навчального року та позитивних результатів прийдешньої каденції. Сподіваємось, що новий рік роботи студентського самоврядування надасть поштовх для активізації громадської діяльності студентської молоді, відкриє нові таланти лідерів – організаторів цікавого студентського життя!

 

Пресцентр Студентської ради університету

Перейти до вмісту