На базі УГСП стартував тренінговий курс для молодіжних працівників Київщини: підсумки першого дня та плани

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > На базі УГСП стартував тренінговий курс для молодіжних працівників Київщини: підсумки першого дня та плани

Збільшення кількості фахівців, котрі працюють з молоддю Київщини, шляхом опанування базових знань, умінь і навичок, необхідних для самореалізації молоді у сферах неформальної та громадянської освіти, що підвищить спроможність діяльності молодіжних центрів (просторів, хабів) Київської області та сприятиме створенню нових молодіжних осередків у регіоні. З цією метою по опівдні 10 травня 2023 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського Університету Григорія Сковороди в Переяславі стартував трьохденний тренінговий курс, спрямований на підвищення громадянської освіти фахівців, котрі працюють з молоддю. Він згуртував чверть сотні осіб з числа фахівців, які працюють з молоддю та реалізовують молодіжну роботу у всіх куточках Київщини.

Як зазначили у своїх вітальних словах керівник Управління молоді та спорту КОВА Сергій Тимофєєв та його заступниця Світлана Назарук й директор Київського обласного молодіжного центру Андрій Михайлов наголосили, що тренінгове навчання для фахівців, котрі працюють з молоддю, надасть можливість отримати базові знання та уміння у сферах неформальної і громадянської освіти, сприятиме соціальній згуртованості молоді, активізує контакти та зміцнить співпрацю між працівниками молодіжних центрів Київщини, фахівцями, котрі реалізовують молодіжну роботу.

За повідомленням організаторів проєкт має на меті підвищення рівня мотивації учасників заходу до участі у суспільно-значущій діяльності, що у довгостроковій перспективі сприятиме зростанню якості роботи молодіжних працівників. Користь заходу полягатиме у збільшенні кількості молоді, яка братиме участь у заходах, що проводитимуть на базі молодіжних центрів, просторів, хабів Київської області, а також належного кадрового забезпечення молодіжної сфери із високим рівнем підготовки фахівців, які працюють з молоддю.

Натомість ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур, що теж долучився до відкриття, ком’юніті осіб, котрі працюють з молоддю, матиме можливість долучитися до розробки освітньої програми спеціальності «Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)», котру найближчим часом планує впровадити УГСП, що дозволить надавати якісні знання майбутнім фахівцям у зазначеній сфері. Принагідно Управління молоді та спорту Київської обласної військової (державної) адміністрації, Університет Григорія Сковороди в Переяславі і Комунальний заклад Київської обласної ради «Київський обласний молодіжний центр» уклали Меморандум про співпрацю. Його метою є удосконалення і розвиток системи молодіжної роботи, сприяння підготовці молодіжних працівників та утвердження української національної та громадянської ідентичності на Київщині; розвиток неформальної освіти молоді, залучення її до суспільного життя, підвищення самостійності і конкурентоспроможності; формування у молоді громадянських компетентностей, громадянської позиції, національно-патріотичної свідомості і національної гідності; сприяння дослідженню та визначенню потреб молоді; сприяння діяльності регіонального представництва U-Point від U-Report у Київській області, а також здійснення спільної роботи, визначеної державним та регіональним законодавством.

Протягом прийдешніх трьох днів учасники зібрання удосконалять свої знання та вміння у визначенні історії та сенсу поняття молодь, завдання та мети молодіжної політики у різних країнах. Також дізнаються які організації та установи усіх форм власності працюють із молоддю, реалізовують та формують молодіжну політику та роботу; європейський досвід форм та методів молодіжної роботи; методів залучення молоді до прийняття управлінських рішень; опитування молоді; мапування території на предмет «дружності до молоді». Поза тим займуться дослідженням потреб молоді, презентують результати роботи в полях, проведуть міні-лекцію про дослідження у громаді та інструменти, компетенції молодіжного працівника тощо.

«Завдяки проведенню заходу учасники отримають знання, уміння і навички відповідно до тематики тренінгу, необхідних для подальшого використання у молодіжній роботі. Учасники отримають необхідні компетенції відповідно до основних завдань заходу та поширять інформацію про нього у своїх громадах і використовуватимуть в подальшому у молодіжній роботі. Буде підвищено рівень мотивації учасників заходу до участі у суспільно-значущій діяльності», – додають організатори.

Передбачається, що результатами проведення тренінгу буде налагодження комунікації між представниками молодіжних центрів, просторів міських, селищних, сільських громад Київської області; набуття учасниками тренінгу необхідних компетенцій для здійснення якісної роботи з молоддю.

 

Пресслужба університету, за матеріалами організаторів

Перейти до вмісту