Біля Університету Григорія Сковороди в Переяславі висадили «Алею Незламності» – близько десятка шевченківських дубів

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Біля Університету Григорія Сковороди в Переяславі висадили «Алею Незламності» – близько десятка шевченківських дубів

У минулий четвер, 20 квітня 2023 року, на території Університету Григорія Сковороди в Переяславі в рамках екологічної акції «Шевченко єднає Україну» висадили «Алею Незламності» – близько десятка шевченківських дубів.

«Деревця висаджували члени Наглядової ради УГСП, які в цей день були в нашому закладі і проводили щорічне засідання, а також, звісно, студенти та викладачі університету, – розповідає ректор Віталій Коцур.Саджанці виростили із жолудів дубів-патріархів на Черкащині, що в колишньому маєтку пана Енгельгардта. Сіянці зібрані з дуба Шевченка, в якому Тарас Григорович ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Вирощені деревця в лісовому розсаднику Пехівського лісництва філії «Звенигородського лісового господарства». Знаю, що там одному з дубів-довгожителів понад 1000 років. Він і досі є життєздатним і дає плоди».

Ректор акцентує увагу на символічності того, що дубки висадили в Переяславі, до якого Тарас Григорович має безпосередню історичну і мистецьку причетність. Від імені всієї сковородинівської родини він висловлює щиру вдячність Державній екологічній інспекції за те, що її працівники допомогли підтримати цю важливу державотворчу екологічну акцію.

Віримо, що згодом дубова алея додасть краси та унікальності території альма-матер. Ми з радістю прийняли від колег естафету екологічної акції «Шевченко єднає Україну» і впевнені, що подібні заходи не лише сприяють відновленню прекрасних українських ландшафтів, а й мають культурну та історичну цінність, допомагають становленню української національної ідентичності. Більше деталей про цю акцію можна знайти на інформаційній табличці, розміщеній на новоутвореній алеї.

Варто додати, що під час акції у всіх областях України, на різних локаціях, зокрема, пов’язаних із життям і творчістю Кобзаря, буде висаджено тисячу дубів.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту