Історик Володимир В’ятрович завітає до УГСП в рамках проєкту «Відкритий університет»: розмовлятимемо про коріння нинішньої війни з росією

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Історик Володимир В’ятрович завітає до УГСП в рамках проєкту «Відкритий університет»: розмовлятимемо про коріння нинішньої війни з росією

У четвер, 27 квітня 2023 року, до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітає український історик, публіцист, політик, громадський діяч та колишній директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. У ході зустрічі під назвою «Наша столітня. Коріння нинішньої війни з Росією», що розпочнеться о 13:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського, усі охочі розмовлятимуть з істориком про війну давнішню й війну сьогоденну.

Володимир В’ятрович – історик, політик, громадський діяч. Доктор філософії (кандидат історичних наук). Народний депутат України IX скликання.

Голова Українського інституту національної пам’яті з 25 березня 2014 року по 18 вересня 2019 року. Голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху (Львів), член наглядової ради Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», ексдиректор Архіву Служби безпеки України (2008-2010), редактор наукового збірника «Український визвольний рух» (2003-2008). Дослідник історії визвольного руху.

На думку В’ятровича, ця війна почалася задовго до нашого народження. Уже перші спроби українців створити незалежну державу у 1917 викликали агресію сусідньої росії. Підпільна боротьба за свободу тривала, спалахнувши масовим рухом Української повстанської армії в роки Другої світової. москва, після понад десяти років зусиль, зуміла придушити повстанський рух. Але пам’ять про УПА знищити не зуміла. Ця пам’ять у кінці 1980 підняла українців, що об’єдналися в національно-демократичний рух, який увінчався відновленням незалежності.

Саме такі ідеї висловлює письменник у своїх книгах: «УПА. Історія нескорених», «Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну», «Нотатки з кухні «переписування історії». Їх буде презентовано у ході зустрічі, а усі охочі матимуть можливість не лише поспілкуватися з автором, а й придбати ці видання й отримати автограф автора-упорядника.

Також просто зараз триває попереднє передзамовлення на книги за номером  0 (93) 986-11-43.

Зустріч відбудеться в рамках партнерського проєкту «Відкритий університет», що вже 5 років реалізується за співініціативи та співорганізації Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених та Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту