Представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі взяли участь у Міжнародній конференції «Rebuilding of Ukraine – People, Ideas, Technologies, and Resources»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі взяли участь у Міжнародній конференції «Rebuilding of Ukraine – People, Ideas, Technologies, and Resources»

У вівторок, 28 березня 2023 року, представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі взяли участь у Міжнародній конференції «Rebuilding of Ukraine – People, Ideas, Technologies, and Resources», що відбулася в Орхуському Університеті в Данії (Aarhus University, Denmark).

Серед тих хто долучився до конференції від імені Університету Григорія Сковороди в Переяславі: заступниця декана факультету української та іноземної філології з виховної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Наталія Сердюк; заступниця завідувача кафедри загальної педагогіки і педагогіки вищої школи з навчально-виховної роботи, доктор педагогічних наук, професор кафедри загальної педагогіки і педагогіки вищої школи Наталія Онищенко й керівниця відділу міжнародних зв’язків, викладач кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Валентина Крикун. Вони мали змогу долучитися  до теплої і дружньої розмови щодо широкого спектру питань наукового співробітництва між Україною і Данією в освітній та інших галузях.

У рамках проведення заходу обговорювалися такі питання відбудови України: сучасний стан соціально-економічного та науково-освітнього секторів; бачення та плани повоєнного відновлення України, у тому числі питання освіти, середньої та вищої зокрема; люди та інституції як ключові чинники післявоєнного відновлення України; фінансування, проекти та ресурси післявоєнної відбудови України.

За враженнями учасників, під час пленарного засідання надзвичайно цікавими були виступи Посла України в Данії Михайло Видойника, заступника директора Інституту Провідних Досліджень Орхуського Університету Лотте Холм, генерального секретаря Данської Королівської Академії Наук і Літератури Томаса Сінкьєра, лауреатки Нобелівської премії миру у 2022 році, українки Олександри Матвійчук.

На завершення учасники конференції дійшли спільної думками щодо посилення співпраці обох країн у сфері науки та підкреслили важливість обміну досвідом між українськими та данськими ученими.

Захід відбувся за організації Комітету Наукових Стипендіатів AUFF-Україна (Committee of the AUFF-Ukraine Research fellows) та Інституту Провідних Досліджень (Aarhus Institute of Advanced Studies) Орхуського університету в Данії.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту